- Hva gjør du på luksusrestaurant?

2017-04-07
Mat er noe vi kan i Compass Group, så da vi arrangerte frokostseminar i 2020 Park i Stavanger onsdag 5. april, var det naturlig at maten kom i sentrum.

 

frokostbrett

- Det er så utrolig mye bra lokale råvarer her i Stavanger, sier Monika Bondhus, kjøkkensjef og damen bak maten.

- Jeg har bare plukket ut noe.

På perfekt danderte frokostbrett har hun og teamet laget ni perfekte små retter i porsjonstørrelse. Hver av de nær hundre gjestene fikk et brett, og rikelig av tid til å nyte de deilige, sunne og næringsrike rettene.

Lokale råvarer

Det var hvit kjøleskapsgrøt med yoghurt fra Lise Brunborgs ysteri i Stavanger, toppet med blåbær og knasende mandler. En søt müslibar med honning fra Sola, og en mettende Sandwich med ekte Jæregg og Suldalskinke. I tillegg fikk gjestene rikelig med friske økologiske grønnsakene fra Ullandhaug, og røykelaksen fra Hjelmeland servert på hjemmebakt knekkebrød.

- Vi ønsket å lage et brett med spennende smaker, og ting som er i skuddet. Det skal være mye forskjellig. Fint på smak og fargespill, sier Bondhus.

Foredragsholderne Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, Ole Petter Nyhaug og våre egne, Ingvil Rasten Fongod og Therese Log Bergjord, imponerte på scenen mens rettene ble utprøvd en etter en.

Kvalitet som på restaurant

Ledestjernen for Compass Groups merkenavn er at vi skal være best på mat og service. Og det er ikke tilfeldig at mat står først. Det er kjernevirksomheten, lidenskapen og hjertebarnet. Derfor er det ekstra godt å få lov til å vise kundene hva vi kan. At kantinen kan levere frokost, og at den kan være ny og spennende.

Både Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen og Ole Petter Nyhaug siterte vår nordiske leder, Therese Log Bergjord, på at folk nå ønsker restaurantopplevelse i kantina. Midt mellom forbrukertyper og prognoser for de neste årene, brøt maten inn. At Bondheim og kjøkkenstaben hadde lykkes ble bare ytterligere sementert da et bilde av herligheten fant vei til en av de ansattes Snapchat, og raskt ble kommentert med spørsmålet:

- Hva gjør du på luksusrestaurant?