Drømmejobb på The Local

2017-04-11
Vi er mange og vi er spredt. Et av stedene som ansetter flest, er restauranthuset vårt på Fornebuporten. Der har vi The Local som huser restauranten The Local, den italienske pizzabakeren The Oven, Kaffebar og Bar. Et kjent ansikt i mylderet er Iveta Boitmane.

Iveta Boitmane

 - Jeg elsker det her, sier Iveta, 33.

Hun synker ned i den myke skinnstolen, og ser seg rundt. Det dufter nystekt pizza og summer lett av stemmer i lokalet.

- Jeg begynte som tilkallingsvikar, og har trivdes kjempegodt fra første dag, sier hun.

Etter å ha jobbet som servitør i ti år, i Latvia og England, overtalte gode venner henne til å prøve Norge. De drev en restaurant i Drammensområdet, og hadde en ledig stilling. Iveta grep muligheten, og har ikke angret en dag.

- Vi fikk det raskt veldig fint her. Datteren min begynte på skolen, og jeg tok norskkurs, sier Iveta, og legger leende til: datteren min er flinkere enn meg. Hjemme snakker vi norsk og hun retter på meg.

Den beste opplevelsen

På jobb er det service og gjestenes opplevelse som driver henne.

- Jeg elsker å jobbe med mennesker. Elsker å gi den beste servicen jeg kan slik at gjestene føler seg veldig spesielle, sier Iveta.

- Hvis noen trenger hjelp, så går jeg bare bort. Uansett om de sitter på The Local, The Oven eller hva. Jeg venter ikke på å bli spurt, sier hun.

Hun forteller at innsatsen blir satt pris på. Faste gjester legger merke til at de alltid får «sitt» bord, takker og spør hvordan det går.

- Vi har så snille gjester, sier Iveta og legger til: Alle vi som jobber her jobber for at vi skal ha det beste teamet. Vi kommer fra så mange ulike steder, Italia, Spania, Tyskland og så videre. Det er kjempeinteressant å jobbe sammen, sier Iveta.

Fantastisk mat

Når det kommer til maten på The Local nikker hun anerkjennende.

- Gjestene sier at fiskesuppen er veldig god. Og pizzaen er perfekt, sier hun. Menyen kan også friste med porchetta med østerssopp, lakseburger og grillet chorizo, for å nevne noe. Bilder av maten kan man finne på Facebook og Instagramkontoen til The Local Fornebu. Ofte er det nettopp Iveta som har vært fotograf.

- Jeg liker å ta bilder. Når det er noe ekstra lekkert hender det jeg sier at vi må stoppe et øyeblikk, og så finner jeg frem kameraet, sier Iveta.

Sammen med kollegaene er hun stolt over hva restauranthuset leverer, og at det går godt. De fleste gjestene bor eller jobber på Fornebu, men det kommer også gjester langveisfra. Noen skal bare hente en pizza å ha med hjem, mens andre slår til med Shuffleboardturnering eller har firmafest her. Uansett anledning- alle er velkomne. Spesielt gode kollegaer.

- Vi vil gjerne ha flere kollegaer her som gjester. Så velkommen hit, sier Iveta og smiler.