Fra Bølgen og Moi til NHO

2017-06-22
Han har jobbet på Hotell Bristol og Bølgen og Moi, men med samboerskapet kom tidsklemma. Og hva gjør du når du elsker jobben din, men også vil ha kjærligheten? Fredrik Nilsen, 45, løste problemet ved å ta neste steg opp karrierestigen.

- Jeg søkte meg til Eurest, sier Fredrik. Vi sitter i aulaen hos NHO hvor Fredrik de siste to årene har vært Kurs- og Selskapsansvarlig. (Bildet er fra en annen anledning).

- Jeg hadde jobbet med kurs og konferanse på Hotell Bristol i Oslo, og Hotell Expo på Fornebu, så jeg hadde erfaring fra den siden av bransjen, sier Fredrik.

Han begynte i Eurest i 2013, og i 2015 kom han inn hos NHO, i det grå signalbygget på Majorstuen. Her er han ansvarlig for daglig drift av kurs- og selskapsdelen. Det inkluderer alt av teknisk utstyr, en storsal med plass til 250 mennesker, opplæring og deler av bookingen.

- Vi har hatt konferanser for 300 mennesker her i bygget, og på NHOs årsmiddag kommer det 250 gjester, forteller Fredrik.

Serverte dronningen

Blant gjestene finner han av og til våre egne, Therese Log Bergjord og Kathinka Friis-Møller, som er henholdsvis tidligere visepresident i NHO og styremedlem i NHO Service. I tillegg kommer det mange kjente ansikter, politikere og næringslivstopper. Uten at det vipper Fredrik av pinnen.

- Første gang jeg serverte dronningen, da jeg jobbet på Bølgen og Moi på Høvikodden, da var jeg nervøs, forteller han.

Den gangen var Bølgen og Moi Gourmetrestaurant, og samarbeidet tett med Henie Onstad kunstsenter, hvor dronningen nærmest er stamgjest.

- Men hun er så flink til å få folk rundt seg til å føle seg vel, så det gikk fort over, sier Fredrik og smiler.

Trives med det lille ekstra

Fredrik er ikke en mann som liker å gå ledig, og forteller at han trives med å finne muligheter for forbedringer, og måter de kan gjøre arrangementer ekstra spesielle for kundene.

- Jeg jobber med det jeg brenner for, og vi har et veldig godt arbeidsmiljø her, sier Fredrik. Han trekker spesielt frem sjefen sin, Irene.

- Hun ser meg, er åpen og vi har en veldig god dialog. Hun gir meg muligheter for å utvikle meg, og liker også å finne forbedringsmuligheter. Vi har et spesielt godt samarbeid, sier Fredrik.

Deilig å jobbe dag

Han forteller at da han først begynte i Eurest hadde han ikke jobbet dagtid siden siviltjenesten. Det tok to år å få døgnrytmen på plass, men det var verdt det. Samboerskapet har ikke bare holdt, men blomstret. På høyre ringfinger skinner gifteringen.

- Jeg jobber fortsatt overtid og kveld i blant, sier Fredrik.

- Spesielt i forbindelse med store arrangementer, men til hverdags går puslespillet opp.

Da går gjerne tankene til leiligheten i Nice, og restauranten Le Maisen Le Marie. En erstatter etter at yndlingsrestauranten la ned for en stund siden. Eller til dagens middag. Både Fredrik og ektemannen er vin- og matinteressert, så hjemme på kjøkkenet oppstår det rett som det er magi. Som utdannet sommelier kan han sørge for å gi måltidet det lille ekstra, akkurat slik som han gjør på jobb.