Lene får ting til å skje

2017-10-12
Kantinelederen i Horten er en dame hvis navn får områdesjefen til å smile bredt. For ikke bare har 57-åringen levert som en klokke for Vingmedkantina i seks år – Lene er dama som sier ja først, og finner ut hvordan etterpå.

- Jeg tror aldri vi har møtt en gjest med et nei, sier Lene.

Hun tenker seg om. Vi sitter bakerst i kantinen, et par timer før åpningstid. I bakgrunnen legger kollegaen Madelen siste hånd på dagens lunsj.

- Service er viktig, sier Lene.

- Og medmenneskelighet. Jeg er heldig som jobber med en så positiv person som Madelen. Vi må kanskje jobbe litt ekstra for å få det slik gjestene ønsker, men vi leverer alltid, sier Lene.

Deilig å være dansk i Norge

Hun er opprinnelig fra et lite tettsted i nærheten av Frederikshavn i Danmark. Nesten 18 år gammel var hun ferdig utdannet kold kokk, og bestemte seg for å jobbe et år i Norge.

- Mange gjorde det. Jeg dro til Oslo og fikk jobb på Frognerseteren, minnes Lene.

Året var 1978. Odvar Nordli var statsminister, Jahn Teigen hadde akkurat vunnet Grand Prix med «Mil etter Mil.» Grease gikk på kino.

Lene bodde på hybelhuset ved siden av jobben, og ble raskt kjent med de andre jentene. De var en blid gjeng, og hun fant seg raskt til rette.

Seilte med cruiseskip

Men 18- åringen fra Sæby hadde vandrelyst, og det ble snart flere ulike jobber. Park Hotell i Sandefjord, Cruiseskipet Prinsesse Ragnhild, og Fred Olsens Black Watch.

- Black Watch gikk fra London til Madeira og Kanariøyene. Vi var et mannskap på 300, og jeg var den eneste jenta på kjøkkenet, sier Lene, og legger til: Vi jobbet i to omganger, fra halv åtte til tre, og fra seks til elleve. Syv dager i uka.

Med så tette forhold ble mannskapet godt kjent. Men for Lene var livet hjemme i Norge. Vennene, og Terje. Han som ble kjæreste, og så forlovede. Da jobben dro ham nordover til Tromsø, ble hun med.

Varmt i nord

Lene og Terje fant seg fort til rette i Nord-Norge.

- De var så inkluderende der. Selv om Terje reiste en del med jobben, følte jeg meg alltid ivaretatt, sier Lene.

- Vi giftet oss, og et år i Nord ble til ti, sier Lene.

De fikk sønnene Magnus og Morten, Lene tok fagbrev som servitør og kokk. Da eldstesønnen skulle begynne på skolen bar det sørover til Tønsberg.

Fant Eurest

Hun forteller om noen år som hjemmeværende, og et par år hvor hun jobbet for et cateringfirma før hun begynte i Eurest i 2004.

- Jeg var vikar i noen år, og kom til Vingmedkantina for seks år siden. Etter hvert ble jeg kantineleder, sier Lene.

Hun trives godt hos Eurest, og kunden Vingmed, et firma som utvikler og lager ultralydmaskiner.

Stolt av Eurest og Vingmed

Vingmed lager blant annet portable ultralydmaskiner som Leger uten grenser bruker i felten. De er gode til å inkludere oss i kantina, og jeg blir stolt av å jobbe for dem. De gjør det bra, og har et godt renomme, sier Lene.

Når man hører Lene beskrive kunden er det tydelig at hun synes de har gode produkter. Akkurat som hun selv lager gode produkter og leverer god service. For er det noe Lene er opptatt av, så er det service. For man blir glad av å gi god service. Og stolt.

Og stolt av servicen de gir er damene på Vingmed i Horten. Og det skal de være etter mylderet av fornøyde gjester å dømme.

Er det rart områdelederen smiler bredt?