Blomkålsuppe med pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.

Ingredienser

1 blomkålhode

1 grønnsaksbuljong terning

4 dl melk

2 dl fløte

300 gram pinnekjøtt

Fremgangsmåte

  1. Kutt blomkålen i grove biter og kok dette mørt sammen med buljongterning, melk og fløte. Ha på vann til det dekker blomkålen.
  2. Når blomkålen er kokt mør kjør sammen suppen med en stavmikser og smak til med salt og pepper (kanskje er pinnekjøttet salt nok i seg, selv, så vær forsiktig med saltet)
  3. Lun pinnekjøttet litt i ovn og server i dype tallerkener med rykende fersk suppe.
Andre tjenesteområder
Kalkunwok
Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet gryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften. Server gjerne med pitabrød og tzatziki eller naanbrød og raita.
Les Mer
Pulled ribbe asian style taco
Fresh opp ribberestene og lag en ny vri på fredagstacoen i romjulen. Ribbe sammen med hoisinsaus, frisk salat og korianderdressing er garantert en vinner for både store og små.
Les Mer
Brandade på torsk eller lutefisk
For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.
Les Mer