Kalkunwok

Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet gryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften. Server gjerne med pitabrød og tzatziki eller naanbrød og raita.

Ingredienser:

400 gram kalkunkjøtt                 1/2 hvitløk, finhakket

1 rød paprika, i strimler              1/3 rød chili, finhakket

1 gulrot i skiver                            1 ss fersk ingefær, finhakket

1 rødløk, i båter                           4 ss ønsket woksaus

4 vårløk, i tynne skiver

Fremgangsmåte:

  1. Ha litt olje i wok/stekepanne og surr chili, hvitløk og ingefær et par minutter.
  2. Tilsett så kalkunen og la dette frese 2-3 minutter før du tilsetter sausen og lar det surre et par minutter til. Hell så alt over i en bolle eller på en tallerken.
  3. Fres grønnsaker i 3-4 minutter, hell så tilbake kjøttet og sausen og la det hele surre i 4-5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Andre tjenesteområder
Blomkålsuppe med pinnekjøtt
Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.
Les Mer
Brandade på torsk eller lutefisk
For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.
Les Mer
Kalkunwok
Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet gryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften. Server gjerne med pitabrød og tzatziki eller naanbrød og raita.
Les Mer