Om oss og vår historie

Vi har en lang historie med internasjonale røtter og stolte matfaglige tradisjoner

Historien om Compass Group startet i 1941 i Storbritannia da Jack Bateman etablerte personalkantiner for britiske arbeidere. De jobbet lange dager med å produsere krigsmateriell til de allierte på engelsk side, og Bateman la sin sjel i at de skulle få god og næringsrik mat.
I 1967 ble Bateman Catering kjøpt av Grand Metropolitan, og i 1984 oppsto selskapet Compass Services. Ti år senere ble Metropolitan solgt ut, og selskapet skiftet navn til Compass Group. Ett år senere var Compass Group registrert på Londonbørsen.
Selskapet entret det norske markede på 90- tallet, da de etablerte sine første Eurest-kantiner. Dette skjedde via oppkjøp av SAS Service Partner, CD Catering, Stavanger Catering og Norske Chalk.

I 2002 kjøpte Compass Group opp Manpower Kantineservice som var en betydelig aktør i det norske kantinemarkedet og fusjonerte dette med Eurest. Samtidig endret den landbaserte virksomheten innen måltidstjenester og FM-tjenester navn til Eurest Personalrestauranter. Selskapet bestod av tre virksomheter; ESS Support Services – forpleiningstjenester offshore, og den norske landbaserte virksomheten Eurest AS, og Medirest Norge AS – pasienthotell og rehabiliteringssentre. I januar 2013 ble ESS Support Services AS, ESS Mobile Offshore Units AS, Eurest AS og Medirest Norge AS slått sammen under felles ledelse.

I 2019 kjøpte selskapet Fazer Food Services i Norden.

04.11.2020 byttet Eurest AS navn til Compass Group AS.

Les også
COMPASS GROUP PLC INNGÅR AVTALE OM Å KJØPE OPP FAZER FOOD SERVICES
11. juni 2019: Compass Group PLC kunngjør i dag at de har signert en avtale med Fazer Group, et internasjonalt familieeid og forbrukerrettet FMCG, om oppkjøp av Fazer Food Services for totalt ca. 475 millioner € .
Les Mer
Compass Group PLC fullfører oppkjøpet av Fazer Food Services
Compass Group PLC melder i dag at de har fullført oppkjøpet av Fazer Food Services fra Fazer Group.
Les Mer
Velkommen til Fazer Food Services
Det er med glede vi ønsker Compass Group FS (tidligere Fazer Food Service) velkommen i familien.
Les Mer