Årets Compass Academy-favoritter

Compass Academy kurskatalog for 2018/19 er klar. Vi inviterte den engasjerte gjengen hos Sparebank 1 til å fortelle om sine favoritter.

Vi fikk med oss assisterende kjøkkensjef, Anna Maria Wiesniak, kjøkkensjef Jawed Nabizadeh, barista Sara Øvergaard, teamleder renhold Mam Phonsiri, kantinemedarbeider Irma Arlauskiene og site manager Vanja Øverland til å se på årets Compass Academy kurskatalog.

Det er så positivt at Eurest tilbyr kurs så vi kan lære mer. Det er også hyggelig å møte kolleger fra andre kantiner og dele erfaringer, sier Sara.

Lærer latte art på Baristakurs

Sara jobber som barista. I fjor var hun på baristakurset, og hun gleder seg til kurset for viderekomne i år – Baristakurs for baristaen. Også kjøkkensjef Jawed har planer om å delta på dette.

-Jeg har jobbet noen år som barista og har lyst til å være med på det kurset. Det virker veldig spennende for meg, smiler Jawed.

Både Sara og Jawed er klare for noe litt mer avansert og har lyst til å kunne imponere gjester og kolleger med latte art – teknikken hvor man lager mønster i overflaten av melkeskummet. Da passer det fint at årets baristakurs vil by på nettopp latte art for viderekomne.

Flere kurs for matglade ansatte

Et kurs som var populært i fjor var Funky Fresh Food, hvor man får teste ut mattrender og nye smaker. Dette er også en av favorittene til assisterende kjøkkensjef Anna Maria.

– Umami og fermentering, masse interessante smaker. For oss som driver med mat er det spennende å lære mer og få tips, smiler Anna Maria.

Anna Maria nevner også bakeglede og salatbar som spennende kurs. Salatbarkurset avholdes allerede 27.november så her er det bare å melde seg på. Kantinemedarbeider Irma har blant annet erfaring med at plassene går fort.

– Jeg skulle være med på servicekurset i fjor, men det var fullt. Så jeg håper å få med meg det i år. Jeg tenkte også å gå på kassekurset fordi jeg står i kassen daglig, sier Irma.

Flere system- og fagkurs i årets Compass Academy

Kassekurset er et av flere systemkurs som har blitt inkludert i kurskatalogen i år, etter innspill fra ansatte.  Compass Academy vektlegger at alle skal få samme tilbud om utvikling, og tilbyr derfor i tillegg egne kurs for resepsjonister og 3 ulike renholdskurs.

– Jeg synes det er bra at man går igjennom kjemikalier og hvordan man skal bruke kroppen riktig for å unngå belastning på renholdskursene, smiler renholdsleder Mam som gleder seg til årets kurs.

Viktig å benytte seg av tilbudet

Site manager Vanja kan forteller at det kan være utfordrende når flere ansatte fra samme enhet drar på kurs samtidig. Det er allikevel fullt gjennomførbart ettersom kursene maks går over en dag.

– Vi håper at vi får like god oppslutning på kursdeltakelse i år som det vi hadde i fjor. Når det først lages et så godt opplegg så er det viktig at vi benytter oss av det, avslutter Vanja.

Gjengen hos Sparebank 1 kommer i alle fall til å melde seg på sine favoritter. Ikke overraskende er dette noen av kursene som også var populære i fjor – Funky Fresh Food og baristakursene. Servicekurset og kassekurset skapte også stor entusiasme hos gruppen – her er det bare å melde seg på hvis du jobber i Compass Group.

—————————————————————–

I Compass Group tilrettelegger vi for faglig vekst og utvikling for våre medarbeidere. Compass Academy er vår komplette kurskatalog hvor alle ansatte innenfor samtlige tjenester i vår virksomhet kan melde seg på for å bli inspirert og motivert, lære noe nytt og spennende, fordype seg i sine egne interesseområder samt videreutvikle seg på ulike områder. Klikk her hvis du vil vite mer om hvordan det er å jobbe hos oss.

Del Via: