Bakt torsk med ertepuré, baconsmør, karsesalat og ovnsstekte småpoteter 

Vår Menu Manager Espen deler her sin fantastisk gode oppskrift på bakt torsk med knallgodt tilbehør, som pirrer smaksløkene. Denne må du prøve!

Oppskriften har blitt en favoritt hos mange, også blant de som i utgangspunktet ikke er så glad i fisk. Den passer både til hverdag og fest, og er ikke vanskelig å lage. Smakene utfyller hverandre og gir små og store matentusiaster en gledelig smaksopplevelse. Denne må du prøve hjemme en dag du har tid til å trylle litt på kjøkkenet! Den vil garantert imponere gjestene!


Til 4 porsjoner trenger du:

800 g torskefilet uten skinn

Ertepuré:
400 g frosne grønne erter (gjerne petit pois)
3 ss kaldt, usaltet smør
Salt og pepper etter smak

Baconsmør:
280 g bacon i skiver
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
0,5 cm bit ingefær
100 g usaltet smør
1,5 ss soyasaus (gjerne saltredusert)
1 liten pakke gressløk
3 ss granateplekjerner

Karsesalat:
1 pose småsalat (baby leaf mix eller tilsvarende)
0,5 pakke karse – kan erstattes med friske urter som dill og gressløk om du ikke får tak i karse
2 ts god olivenolje
1 ts saft av frisk sitron

Poteter:
600 g småpoteter, for eksempel perlepoteter
2 ss olivenolje
0,5 stk sitron


Slik gjør du:

Torskefileten trimmes og kuttes i pene serveringsstykker. Saltes ca. 15-20 minutter før den settes i ovn. Alternativt kan fiskestykkene legges i kald saltlake (7 % salt) i ca. 10 minutter, ikke lenger.
Bakes i ovn på 150ºC til fisken har en kjernetemperatur på 55–60ºC.

Ertepuré:
Kok opp erter i rent vann.
Sil godt av kokevannet og kjør sammen ertene i foodprosessor eller med stavmikser til en puré med kalt smør kuttet i terninger.
Smak til med salt og pepper.

Baconsmør:
Kutt bacon i terninger.
Skrell og finkutt sjalottløk. Hvitløk finhakkes.
Ingefær skrelles og rives på rivjern (gjerne «microplane» rivjern om du har).
Granateple renses og frøene tas ut.
Gressløk finsnittes.
Stek baconterninger sprøtt i pannen. 
Sett smør til koking i en kjele. Når smøret starter å koke, piskes det med visp konstant til smøret er nøtteaktig i fargen. Siles direkte over i en ny kjele gjennom en finmasket metallsil.
Ha i baconterningene.
Smak til med soyasaus, finhakket løk, hvitløk og revet ingefær.
Varmes opp og tilsettes gressløk og granateplekjerner rett før servering.

Poteter:
Småpoteter vendes i olje. Krydres med salt og pepper.
Kutt sitron i mindre biter. Bland alt godt sammen og «skvis» litt på sitronene mellom potetene.
Bakes i ovn på ca. 160–180ºC til potetene er møre.
Serveres i skåler ved siden av ved servering.

Karsesalat:
Vask og tørk småsalater eller salater plukket i mindre biter.
Klipp karsen eller plukk urter av stilkene.
Vend salaten med noen dråper god olivenolje og et par dråper sitronsaft rett før servering.
Krydre gjerne lett med salt og pepper. 
Anrett ertepuré på tallerken. Topp med fiskestykket.
Dander baconsmøret med alt det gode i rundt.
Pyntes med blanding av karse og salat til slutt.

Poteter servers ved siden av.

Nyt det deilige fiskemåltidet!

Del Via: