COMPASS GROUP PLC INNGÅR AVTALE OM Å KJØPE OPP FAZER FOOD SERVICES

11. juni 2019: Compass Group PLC kunngjør i dag at de har signert en avtale med Fazer Group, et internasjonalt familieeid og forbrukerrettet FMCG, om oppkjøp av Fazer Food Services for totalt ca. 475 millioner € .

Fazer Food Services er en ledende leverandør av måltidsrelaterte tjenester i Norden. I 2018 hadde selskapet inntekter på ca. 600 millioner €, med virksomhet i Finland, Sverige, Norge og Danmark og i flere sektorer inkludert Næring og Industri, Utdanning, Helse og omsorg, Eldreomsorg og Forsvar.

Transaksjonen vil styrke Compass Groups eksisterende tilbud og vil gjøre det mulig for selskapet å skape mer attraktive og innovative løsninger for kunder og forbrukere. De to selskapene deler et tydelig fokus på mat av høy kvalitet, enestående kundeservice og satsing på bærekraftige løsninger.

Compass Group har hovedkontor i Storbritannia og virksomhet i rundt 45 land. Med sine 600 000 ansatte på verdensbasis og 5,5 milliarder måltider servert årlig, er selskapet en av verdens ledende leverandører innen måltidsrelaterte tjenester. Compass Group opererer under en rekke varemerker på det nordiske markedet, inkludert Eurest, Chartwells, Medirest, ESS og Levy Restaurants.

Dominic Blakemore, CEO i Compass Group PLC, sier: ‘Fazer Food Services er et ledende selskap innen måltidsrelaterte tjenester i Norden, og som Compass har de fokus på mat av høy kvalitet, kulinarisk innovasjon, bærekraft og fantastisk kundeservice. Jeg og mine kolleger i regionen ser frem til å styrke kundeposisjonen vår på det nordiske markedet ytterligere.’

Christoph Vitzthum, President og CEO i Fazer Group, sier følgende: “Vi tror at Compass blir et godt hjem for Fazer Food Services. Det er en ledende virksomhet innen måltidstjenester med global rekkevidde og tydelige mål. Våre to selskaper deler de samme verdiene, med et tydelig fokus på mat, enestående kundeservice og omsorg for mennesker. Selv om det er trist at mange av våre kolleger forlater Fazer for å gå over til Compass, tror vi at dette oppkjøpet vil gjøre det mulig for Fazer å oppnå sitt fulle potensiale.”

Transaksjonen avventer EU-kommisjonens konkurransegodkjenning, og ved gjennomføring vil ca. 7 000 ansatte hos Fazer Food Services bli overført til Compass Group PLC og selskapets 6 000 ansatte i regionen.


Spørsmål fra investorer rettes til:

Kate Postans/Helen Javanshiri/Agatha Donnelly+44 (0) 1932 573000

Pressehenvendelser rettes til: 

Tim Danaher/Fiona Micallef-Eynaud (Brunswick London) +44 (0) 207 404 5959

Peter Lindell / Oscar Karlsson (Brunswick Stockholm) +46 (8) 410 32 180

Nettsted:www.compass-group.no


Om Compass Group PLC

Compass Group PLC er et ledende selskap innen måltidsrelaterte tjenester, med en årlig omsetning på 23,24 milliarder £ i året frem til den 30. september 2018. Selskapet er virksomt i rundt 45 land, har 600 000 ansatte og serverer over 5,5 milliarder måltider per år. Selskapet har spesialisert seg innen levering av mat og en rekke supporttjenester innenfor sektorene Næring og industri, Helse og Omsorg, Utdanning, Sport og fritid og Forsvar, Offshore og fjerntjenester, med en etablert varemerkeportefølje.

Om Fazer Food Services

Fazer Food Services er et ledende selskap innen cateringtjenester i Norden og drifter over 1 000 restauranter og serverer nesten 500 000 måltider hver dag. Selskapet har ca. 7 000 ansatte i Finland, Sverige, Danmark og Norge og hadde en omsetning på cirka 600 millioner € i 2018. Fazer Food Services har også et produksjonskjøkken i Estland. Fazer Food Services har spesialisert seg i matløsninger av høy kvalitet for kunder i sektorer som Næring og industri, Utdanning, Helse og omsorg, Eldreomsorg og Forsvar.

Del Via: