Gulrot- og Ingefærsuppe med et hint av chili

Oppskriften som blir en favoritt! Sunn, smaksrik og fargeglad suppe med gulrøtter, ingefær, chili og yoghurt naturell.

Oppskriften som raskt blir en favoritt! Sunn, smaksrik og fargeglad suppe på gulrot, ingefær, chili og kokosmelk – med koriander og yoghurt naturell som topping. Veganere kan gjerne erstatte yoghurt naturell med en plantebasert variant. Suppen er kjapp og enkel, og i mindre porsjoner kan den også være en spennende forrett til en større middag.


Oppskriften er beregnet på 4 porsjoner


Ingredienser:
7 stk middels store gulrøtter
½ stk gul løk
½ -1 fedd hvitløk
2-3 cm bit ingefærrot
½ stk rød eller grønn chilipepper
2 ss olivenolje
½ ts gurkemeie (kan sløyfes)
6 dl grønnsakskraft eller kyllingkraft
2 dl kokosmelk
½ stk lime, kun saften

100 gr yoghurt naturell, alternativt en plantebasert variant
2 ss frisk, hakket koriander


Tilberedning:
Vask, skrell og kutt gulrot i terninger.
Løken skrelles og kuttes i grove biter.
Skrell hvitløksfedd og finhakk eller kutt i tynne skiver.
Ingefær skrelles og deles i små biter.
Chili deles på langs. Skrap ut frøene. Deles så i mindre biter.

Fres gulrot, løk og ingefær i en kjele med litt olivenolje.
Freses et par minutter før hvitløk og chili tilsettes. Tilsett gurkemeie om ønskelig, og fres videre et par minutter.

Tilsett grønnsakskraft (eller kyllingkraft) og kok opp. La trekke til grønnsakene er helt møre.
Hell på kokosmelk og gi suppen en oppkok.
Benytt stavmikser og kjør suppen sammen til en helt glatt konsistens.
Juster konsistensen med mer kraft, om suppen blir for tykk.
Smak til med salt, cayennepepper og saften av lime.

Serveres med yoghurt naturell og friskhakket koriander, og eventuelt med brød til – for eksempel focaccia eller brytebrød.

Del Via:

Aktuelt

Pastinakksuppe med ingefær

Pastinakken er like allsidig som poteten og er god i puré, bakt i ovn, revet i råkostsalat, kokt i lettsaltet vann som tilbehør til middag, og ikke minst i suppe sammen med ingefær!

Rypesuppe med ristede kantareller

Pyntet med frisk timian og friske tyttebær.

Blomkålsuppe med pinnekjøtt

Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.