Gulrothummus

Hummus passer utmerket som pålegg eller dipp! Fresh opp med denne oransje gulrothummusen.

Ingredienser

  • 300 gram gulrøtter
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 ss rapsolje
  • 1 ts spisskummen (malt)
  • 1 ts koriander (malt)
  • 1 ss flytende honning
  • 1 sitron
  • 1/2 appelsin
  • 2 ss tahinipasta
  • 1 ss olivenolje
  • Salt

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Skrell og skjær gulrøtter i 2 cm store biter. Legg dem i en ildfast form.
  3. Skrell og finhakk hvitløksfeddet.
  4. Rør sammen olje, hvitløk, spisskummen, koriander og honning. Hell det over gulrøttene og bland.
  5. Bak gulrøttene i ovnen i 30-40 minutter eller til de er myke. Sett til siden for å avkjøle.
  6. Press saften av sitronen og den halve appelsinen.
  7. Kjør alle ingrediensene i en blender/kjøkkenmaskin til hummusen blir jevn. Smak til med litt salt.
Del Via: