Kålsalat

Kålrabi er kjent for mange i stappe, men grønnsaken gjør seg også godt strimlet i råkost.

Ingredienser

4 – 5 porsjoner

1 stk kålrot medium, rundt 500 g
2 stk eple syrlige, uten kjerne
0.25 stk rødkål
60 g pekannøtter grovhakket

Dressing
80 ml matolje
60 ml eplejuice
2 ts dijonsennep
1.5 ts eplesidereddik
1 ss flytende honning

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt kålrabi og epler i strimler biter. Bruk kniv eller mandolin. Finkutt rødkålen. Ha alt over i en serveringsbolle.
  2. Rist pekannøttene i en middels varm stekepanne. Beveg på pannen nå og da, slik at nøttene ikke blir brent. Når de begynner å bli gyllenbrune i fargen er de ferdige. Ha nøttene over i bollen sammen med grønnsakene. (Noen liker å bruke skallet også, men du trenger ikke det om du ikke ønsker.)
  3. Bland alle ingrediensene til dressingen, og bland godt. Hell over salaten og bland forsiktig til alle grønnsakene har fått dressing på seg. Server med en gang.
Del Via: