Pizza med spekeskinke og basilikum

Vår menyplanlegger André deler sin favorittoppskrift på helgepizza med sprø skorpe og fyll som får tennene til å løpe i vann. Denne vil du garantert lykkes med! Pimp opp pizzaen med digg topping etter ønske.

Pizzadeig, 4 porsjoner:

  • 7 dl hvetemel (gjerne Tipo 00)
  • ½ pk fersk gjær eller ½ ss tørrgjær
  • 3,5 – 4 dl vann, lunkent
  • ½ ts salt
  • Litt olivenolje

Bland alle ingredienser og elt deigen i minst 10 minutter til deigen er blank og har fin strekk i seg (pass på at salt og gjær ikke kommer i direkte kontakt, da dør gjæren).

Dekk til med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.

Del deigen i porsjonsstørrelser (ca 250 gr per pizza).

Arbeid til runde og fine boller. Dekk med plastfolie og la de hvile i 45 minutter.

Kjevles eller klemmes ut til tynne pizza.

Pizzasaus:

  • 2 pakker/bokser hakket tomat av god kvalitet (kvaliteten avgjør resultatet på sausen)
  • 1 klype Maldonsalt
  • 1 ss god olivenolje
  • Fersk basilikum hvis ønskelig

Hell tomatene i en sil og la tomatvannet renne av (ta gjerne vare på tomatvannet og ha dette i en smoothie).

Skvis tomaten med fingrene og tilsett salt og olivenolje. 

Tilsett litt nyklippet basilikum hvis du ønsker det.

Topping:

  • 1–2 stk mozarella
  • 1 stk burrata (italiensk ferskost), hvis ønskelig
  • 50 g parmesan eller pecorino
  • Noen skiver Tronfjell-skinke eller annen spekeskinke
  • God olivenolje
  • Fersk basilikum

Fordel sausen på pizzabunnene.

Skjær mozarella og burrataen i skiver og fordel på pizzaene.

Riv over parmesan eller pecorino.

Legg over noen skiver med spekeskinke.

Sprinkle over litt olivenolje og legg på fersk basilikum.

Stek på 250 grader varmluft i ca 12–16 minutter eller til gyllen (avhengig av hvilken komfyr du har).

Tips!

  • Ikke ha for mye fyll på pizzaen!
  • Topp med det du liker. Pizzaen kan selvsagt være vegetarisk, hvis du ønsker det.
Del Via: