Salat med pastinakk og linser

Ovnsbakte pastinakker er godt i salat, eller som tilbehør til middag sammen med gulrøtter og beter. Prøv denne salaten med linser og se selv!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 gram pastinakk
  • 4 dl kokte linser (se anvisning på pakken)
  • 50 gram ruccola
  • 1 ss dukkah med pistasj (se oppskrift nederst her)
  • rapsolje
  • salt
  • svart pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 grader
  2. Skrell pastinakken. Del den på langs og del begge halvdelene enda en gang. Skjær diagonalt i ca. 1 cm tykke skiver.
  3. Legg bitene på et ildfast fat og bland med olje. Tilsett salt og pepper. Stek pastinakken i ca. 20 minutter eller til pastinakken er myk. Sett til siden for å avkjøle.
  4. Bland de kokte linsene med ruccola og de avkjølte pastinakkskivene.
  5. Bland inn halvparten av dukkahen og 1 ss olje i salaten.
  6. Topp salaten med resten av dukkaen og nyt!

Dukkah med pistasj

Dukkah er en krydderblanding man kan bruke for å sette en spiss på salater, gryter og pasta. Så enkelt som dette er den å lage:

Ingredienser

  • 2 dl pistasjnøtter (skrelt)
  • 2 ts korianderfrø ELLER 1 ts malt koriander
  • 2 ts hel fennikel
  • 1 ts sesamfrø
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Grovhakk pistasjnøttene og rist dem i en tørr stekepanne sammen med koriander, fennikel, sesamfrø og chiliflak. Rist til de har fått farge. Tilsett salt og avkjøl.

Del Via: