Ingredienser
4 porsjoner
- 400 gram pastinakk
- 4 dl kokte linser (se anvisning på pakken)
- 50 gram ruccola
- 1 ss dukkah med pistasj (se oppskrift nederst her)
- rapsolje
- salt
- svart pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 225 grader
- Skrell pastinakken. Del den på langs og del begge halvdelene enda en gang. Skjær diagonalt i ca. 1 cm tykke skiver.
- Legg bitene på et ildfast fat og bland med olje. Tilsett salt og pepper. Stek pastinakken i ca. 20 minutter eller til pastinakken er myk. Sett til siden for å avkjøle.
- Bland de kokte linsene med ruccola og de avkjølte pastinakkskivene.
- Bland inn halvparten av dukkahen og 1 ss olje i salaten.
- Topp salaten med resten av dukkaen og nyt!
Dukkah med pistasj
Dukkah er en krydderblanding man kan bruke for å sette en spiss på salater, gryter og pasta. Så enkelt som dette er den å lage:
Ingredienser
- 2 dl pistasjnøtter (skrelt)
- 2 ts korianderfrø ELLER 1 ts malt koriander
- 2 ts hel fennikel
- 1 ts sesamfrø
- 1 ts chiliflak
- 1 ts flaksalt
Fremgangsmåte
Grovhakk pistasjnøttene og rist dem i en tørr stekepanne sammen med koriander, fennikel, sesamfrø og chiliflak. Rist til de har fått farge. Tilsett salt og avkjøl.