Brandade på torsk eller lutefisk

For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.

Ingredienser:

400 gram skrelte mandelpotet, kuttet i terninger

5 dl melk

2 dl olivenolje

400 gram rester av kokt torsk eller lutefisk

3 fedd hvitløk

 Fremgangsmåte: 

  1. Potetene skrelles og kuttes i biter. Kok potetene i melken med knuste hvitløkfedd. Når potetene er møre legger du fisken i gryta, og drar den vekk fra varmen.
  1. Når fisken er varm siler du av væsken og moser ingrediensene sammen med en rotmoser, eller kjøres i en kjøkkenmaskin. Ta vare på væsken. Om du vil massen litt løsere så bare spe med væsken. Når massen er knust sper du i olivenoljen litt og litt. Smak til med salt, pepper og urter.

Server med hvitløksbaguetter og bakte grønnsaker, eller kanskje med bacon og kapers på toast? Uansett en vinner for å bli kvitt svinnet fra fisken i julen.

Andre tjenesteområder
Blomkålsuppe med pinnekjøtt
Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.
Les Mer
Pulled ribbe asian style taco
Fresh opp ribberestene og lag en ny vri på fredagstacoen i romjulen. Ribbe sammen med hoisinsaus, frisk salat og korianderdressing er garantert en vinner for både store og små.
Les Mer
Kalkunwok
Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet gryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften. Server gjerne med pitabrød og tzatziki eller naanbrød og raita.
Les Mer