Pulled ribbe asian style taco

Fresh opp ribberestene og lag en ny vri på fredagstacoen i romjulen. Ribbe sammen med hoisinsaus, frisk salat og korianderdressing er garantert en vinner for både store og små.

Ingredienser:

500 gram ribbe                 200 gram agurk

160 gram hoisinsaus       200 gram løk

2 rød chili                          200 gram salat

6 fedd hvitløk                   200 gram kesam

8 tortilla lefser                 80 gram koriander

Fremgangsmåte:

  1. Varm ribbe i ovnen på 150 grader i 10 minutter. Ta ribben ut av ovnen og plukk den fra hverandre så godt du kan. Fjern ben og svor. Bland så inn med hoisinsaus, kuttet hvitløk og chili. Bak videre i ovnen i 10 minutter på 180 grader.
  2. Kutt agurk, løk og salat som til en vanlig tacokveld og bland finkuttet koriander sammen med kesam til en korianderdressing.
  3. Server tortillalefser med pulled ribbe, salat og korianderdressing.
Andre tjenesteområder
Blomkålsuppe med pinnekjøtt
Pinnekjøtt kan fint brukes som garnityr til ulike supper, som f.eks ertesuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, osv. Denne suppen smaker ypperlig med nystekte rundstykker og godt smør til.
Les Mer
Brandade på torsk eller lutefisk
For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.
Les Mer
Kalkunwok
Kalkunen forsvinner i en frisk wok eller kremet gryte. Lag en asiatisk spinn på kalkunrestene med denne oppskriften. Server gjerne med pitabrød og tzatziki eller naanbrød og raita.
Les Mer