Med sunnhet på menyen

Et variert kosthold er viktig for en sunn folkehelse. I Compass Group jobber vi for å sikre et variert og næringsrikt innhold i våre menyer

Fokus på friskt og grønt

Salatbaren skal være et strategisk midtpunkt på alle våre serveringssteder, for at gjestene våre skal velge en grønnere tallerken. Her bugner det av ferdig oppkuttet frukt og grønnsaker slik at våre gjester kan sette sammen akkurat den salaten de måtte ønske. I vårt nye konsept Marketplace har vi i tillegg fjernet juice og tilbyr i stedet vann smakstilsatt med ferske råvarer som agurk, melon og sitrusfrukter.

Råvarer etter sesong

Compass Group ønsker i størst mulig grad å fremme norske råvarer og produsenter, og vi planlegger våre menyer etter sesong. Når det velges råvarer etter sesong får man bedre og mer smakfulle råvarer, som dessuten ofte er billigere enn importerte varer utenfor sesong.

Saltreduksjon

Det er en sammenheng mellom saltinntak og høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer. I gjennomsnitt spiser vi dobbelt så mye salt enn det Verdens Helseorganisasjon har anbefalt (Kilde: who. inc). Tre fjerdedeler av saltinntaket kommer fra bearbeidet mat og drikke, samt servert mat. I 2015 signerte Compass Group Saltpartnerskapsavtalen som varte frem til 2021.

Saltpartnerskapets overordnete formål er å iverksette arbeidet med saltreduksjon i matvarer og bearbeidet mat. Det utarbeides veiledende mål for saltreduksjon i ulike matvaregrupper, og i serveringsbransjen arbeides det med å få ned saltinnholdet i maten som serveres.

I 2021 videreførte vi partnerskapet ved å signere intensjonsavtalen for et sunnere kosthold. Målet er blant annet å redusere saltinntaket med 30 prosent innen 2025. Les mer om partnerskapet her.

Tiltak vi har gjennomført for å redusere saltinnholdet:

  • Fjernet salt eller redusert fra alle oppskrifter som dette er unødvendig
  • Valg av lavsaltprodukter der det er tilgjengelig.
  • Vi bruker urter og krydder framfor salt i våre oppskrifter for å gi den gode smaken.
  • Vi har fjernet saltbøsser fra serveringsbordene
  • Vi velger ofte rene råvarer da 75 % av saltet vi spiser kommer fra industrifremstilt mat

 

Les også

Det spirer og gror i Kristins grønnsakshage
Høsten er høysesong for noen av de beste norske råvarene og i Kristins grønnsakshage bugner det.
Les Mer
Birøkting på Lysaker
Engasjementet og omsorgen for biene er blitt mer enn bare jobb. Nå er også hobbyen blitt til lidenskap.
Les Mer
Spenstige smaker med Funky Fresh Food
Hvorfor er chili bra? Les mer om Chili, soya, umami og spreke fargekombinasjoner med Funky Fresh Food her
Les Mer