En fryd med OPEX og LEAN

- Jeg fryder meg over alt de finner på, sier resepsjonssjef Wenche Adele Reitan om OPEX-teamet som var på besøk hos Montebello pasienthotell.

Mange har hatt besøk av OPEX, eller Operational Excellence- teamet, både onshore og offshore. Målet med besøkene er å finne måter å lette hverdagen på, la arbeidet gli enklere og smartere.

– Vi gjør mange endringer som i seg selv er små, men som til sammen gjør hverdagen enklere for de som jobber her, sier OPEX’ Anna Robsahm.

Smart forenkling

På Montebello jobbet  de i alle avdelingene, og fikk blant annet forenklet arbeidet med bookingen.

– Alle pasienthotellene til OUS har sentralisert booking her, forteller Wenche.

Det ble ofte mye rot etter riktig perm, og skapdører som måtte lukkes opp og igjen mens man lette.

– Så de fjernet skapdørene, og fargekodet permene etter hvilket hotell de gjelder. I tillegg laget de manual for bookingen, hva man skal gjøre om brannalarmen går, og mange andre nyttige ting, forteller Wenche.

Dette gjør det enklere å ordne bookingen, men også å holde det ryddig. Det ble mer plass, og en enklere hverdag.

De fem S’er

– I OPEX jobber vi systematisk etter de fem S’er forteller Anna og lister opp: sortere, systematisere, skrubbe, standardisere, og sikre etterlevelse.

For mange kantinemedarbeidere høres det kjent ut. OPEX kommer, titter litt, og så begynner de å rydde og fikse. Noen kjøkkenmaskiner skal kanskje stå et annet sted, lageret omorganiseres og smarte triks læres bort.

– Vi leter etter tidstyver. Tungvinte ting som stjeler tid unødvendig, forteller Anna.

Tiden man sparer kan man bruke på ting man har mer lyst til. Som mer tid på gjestene, holde orden og kanskje ta noen kurs i Compass Academy.

På bildet ser vi Anna med renholderen Florence.

Del Via: