Et møte med renholderne på CatoSenteret

Vi tok turen til vakre Son og CatoSenteret for å hedre renholdsteamet, representert av Gosia Misiewich, Linda Orskaug og Anne Lahtela.

Det er en herlig gjeng jeg møter til lunsj. Husøkonom Anne har jobbet på Catosenteret i snart 20 år, mens Linda har jobbet her i 1,5 år og Gosia i 2 år. Anne er opptatt av samarbeid og teamwork, og det er lett å se at teamet er sammensveiset.

-Selv om vi jobber alene mye av dagen så er vi et team. Hvis en har mye å gjøre i sin sone, så hjelper vi andre til, sier Anne.

Gjengen på CatoSenteret er kanskje ekstra heldig for samholdet de har. Mange renholdere jobber alene hele dagen og de fortjener oppmerksomhet og anerkjennelse.

Alle kan vaske, men ikke alle kan renhold

-Vi tar det ofte for gitt at det er rent rundt oss, men bak dette står en renholder som har utført en viktig jobb. Riktig utført renhold er avgjørende for varigheten av materialer og levetiden for bygningsmassen, sier Nils Finstad, utviklingssjef renhold i Eurest.

Renhold er et fag. Bruker man feil kjemikalier kan man ødelegge gulvbelegg og membraner. Gosia liker utfordringene i hverdagen.

– Vi må hele tiden løse problemer. For eksempel å finne ut av hvordan man fjerner spesielle flekker. Anne har mye erfaring og hjelper oss med gode råd slik at vi hele tiden kan bli bedre. Vi samarbeider godt og fordeler oppgavene oss imellom, smiler Gosia.

All heder og ære

Det er tydelig at gjengen på CatoSenteret er en godt integrert del av miljøet på huset.

-Jeg trives kjempegodt. Utrolig gode kolleger – de og brukerne her gjør jobben fantastisk, smiler Linda.

Linda, Gosia og Anne er en viktig del av hverdagen på rehabiliteringssenteret, og det er også renholderne på din arbeidsplass. Vi oppfordrer deg til å bli kjent med og hilse på dem som gjør rent på din arbeidsplass. Takk de for den fantastiske jobben de gjør. Ikke bare i dag på Renholdernes Dag, men resten av året også.

Vi gratulerer alle våre renholdere med dagen! Vi er stolte av det arbeidet dere utfører.

—–

Initiativet til renholdernes dag kom fra Ullevål sykehus i Oslo for 18 år siden. Det var høyt sykefravær og lite motivasjon blant renholderne. Undersøkelser viste at de ansatte følte at de hadde et lavstatusyrke. For å skape økt bevissthet på viktigheten av renhold og anerkjenne deres arbeid startet de renholderens dag. Nå markeres denne dagen over hele landet, samt også internasjonalt. 

Del Via: