Fastelavnsboller med krem og melisdryss

I Compass Group er vi heldige som har enormt med faglige ressurser. Her kan du se Anne Lise Lerfaldets oppskrift på 16 nydelige fastelavnsboller.

Tre kjappe ting å huske på

Ovnstemperatur 225°C

Steketid ca. 12 min

Midterste rille i ovnen

 

Ingredienser

Deig:

75 g smør eller margarin. Kan også benytte flytende smør/margarin til baking

3 dl lettmelk

25 g fersk gjær

4 – 5 ss sukker

0,5 ts salt

1 egg

Ca. 8-8,5 dl hvetemel

 

Krem:

3 dl kremfløte

1-2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Egg til pensling

Melis til pynt

 

Tilberedning:

Smelt smør i en kjele og hell i melken. Varm opp til det er «fingervarmt» – ikke over 37°C.

Smuldre gjær i kjøkkenmaskinbollen og tilsett litt av melkeblandingen. Rør ut gjæren.

Tilsett salt, sukker, sammenpisket egg, resten av den fingervarme melkeblandingen og nesten alt melet.

Arbeid deigen i maskinen kraftig og tilsett mer mel til deigen er smidig, lett og slipper bollen. Ikke for fast.

Sett deigen lunt med et kjøkkenhåndkle over til heving. Deigen er ferdig hevet når den er ca. dobbelt så stor.

 

Elt deigen sammen i kjøkkenmaskinen og legg den på en melet arbeidsbenk.

Arbeid deigen sammen og rull ut til en tykk pølse, og del den opp i ca. 16 emner.

Trill emnene til like store runde boller og sett de på et stekebrett med bakepapir.

Etterheves under kjøkkenhåndkle i ca. 30 min.

 

Pisk et egg og pensle bollene. Stek på 225°C i 10-12 minutter på midterste rille.

Bollene er ferdig stekte når de har fått en fin gyllen farge og når man hører en hul lyd hvis man dunker lett på undersiden med fingrene.

Avkjøl bollene på rist.

 

Montering for ca 8 fastelavnsboller:

Pisk 3 dl kremfløte tilsatt 1-2 spieseskjeer sukker og 1 teskje vaniljesukker til du får en luftig krem.

Rør melis sammen i en kopp med bittelitt vann til du får en fin melisglasur.

Del bollene i to og legg på krem på bunnen, ca. to gode spiseskjeer

Ha på melisglasur på lokket og sett det lett på kremen.

Dryss et tynt lag med melis – benytt en finmasket kaffesil.

Fastelavnsboller på fat.

Del Via:

Aktuelt

Hjemmelaget fikenmarmelade

Hjemmelagde gaver er noe vi alle setter pris på. Lager du hjemmelaget fikenmarmelade til noen du er glad i, får du garantert stjerneanis i boka!

Rødkålsalat med eple og appelsin

Rødkål passer utmerket både i varme og kalde retter. Frisk opp med denne salaten med eple, rødkål og appelsin

Surdeigsblings med røkt laks og estragon-eggerøre

Eggerøre og laks er alltid en slående kombinasjon. Tilsett estragon for herlig smak