Grønn plantebasert fredagstaco

Du kommer til å elske denne krydderstekte fredagstacoen av linser med mango- og koriandersalat, tomatsalsa og syltet løk.

La oss gi deg en ny måte å servere fredagstaco på! Fordi klimavennlig mat er viktig, deler vi her en plantebasert fredagstaco som er bra for både kloden og helsen.

For oss i Compass Group er det viktig å vise frem hvordan du kan fornye gamle oppskrifter – å gjøre dem mer bærekraftige, samtidig med at den gode smaken beholdes. Vi lover deg at du vil bli både overrasket og begeistret!

 

Grønn plantebasert fredagstaco

Nydelig plantebasert taco
Nydelig plantebasert taco

4 porsjoner

Ingredienser

Tacokrydder:

3 ss – Chilipulver

1 ss – Hvitløkspulver

1 ss – Spisskummen

1 ss – Paprikapulver

0,5 ss – Oregano

0,5 ss – Koriander, tørket (kan sløyfes)

1 ts – Anis, malt

1 ts – Salt

1 ts – Sort pepper

0,5 ts – Chiliflakes

Blir det overskudd kan krydderet lagres i tette glass til en senere anledning.

Linser:

60 g – Rå grønne linser

Vann

Salt

Tomatsalsa:

2 stk – Modne klasetomater

½ stk – Rød paprika

½ stk – Liten, gul løk

½-1 fedd – Hvitløk

Etter smak – Tabasco original

Etter smak – Worcestershire saus

½-1 ts – Spisskummen malt

2 ss – Tomatketchup

Mango- og koriander salat:

1 stk – Liten, moden mango

½ bunt – Koriander, frisk

½ stk – Grønn chilipepper, frisk (mer om du er glad i sterk mat)

½ stk – Rød paprika

½ stk – Saften av frisk lime

Syltet løk:

3 ss – Sukker

3 ss – Rødvinseddik

1 stk – Liten, rødløk

Tortillalefse:

8 stk – Små tortillalefser, for eksempel fra Broken Taco

 

Tilberedning

Tacokrydder:

Bland alle ingrediensene i en bolle. Fylles på lufttette glass og lagres til senere bruk.

Tomatsalsa:

Del tomater i båter.

Paprika renses og deles i grove terninger.

Skrell løk og del i mellomstore båter. Hvitløk kuttes i tynne skiver.

Bland alt i en ildfast form sammen med en teskje olje.

Bakes i ovn på 200–220 grader til grønnsakene får god farge, de kan gjerne være litt «lett brente» i tuppene. La alt svalne og falle litt sammen.

Kjør deretter alt sammen med stavmikser, men ikke for lenge – det skal bli til en grov puré.

Bland inn ketchup og smak til med spisskummen.

Vend gjerne inn litt hakket frisk koriander til slutt om du er glad i det.

Lag gjerne litt ekstra – salsaen er super som dipp til tortillachips dagen derpå.

 

Mango- og koriandersalat:

Del mango i to. La kniven stryke over den flate stenen, og løsne fruktkjøttet.

Ta med alt det gode fruktkjøttet. Fjern skallet og del mangoen i små til middels store terninger.

Paprika deles og kjernen fjernes. Gni paprika inn med noen dråper olje. Bak den så i ovn (samtidig med tomatsalsaingrediensene) til den tar godt farge. La paprikaen kjølne i en brødpose eller i en tett boks. Fjern skallet på paprikaen og kutt den i tynne strimler.

Koriander grovhakkes.

Grønn chilipepper renses og finhakkes.

Bland alt godt sammen. Smak til med saften av frisk lime og en liten klype salt.

 

Linser:

Kokes i lett saltet vann etter anvisning på pakken.

Sil godt av kokevannet.

Tilsett linsene i pannen og rist de opp med krydder og 1–2 ss av tomatsalsaen.

Bland alt godt sammen og server direkte fra pannen – rykende varm.

 

Syltet løk:

Skrell og kutt rødløk i tynne båter.

Smelt sukker i pannen eller kjelen til det blir til lys karamell. Hell på eddik og kok ut sukkeret.

OBS! Det koker og spruter litt når du tilsetter eddiken, så vær forsiktig.

Tilsett løken og kok opp. La det trekke i 3–4 minutter til løken blir myk.

Tips: Tilsetter du litt av laken fra syltete rødbeter, blir løken ekstra rosa og delikat.

 

Varm tortillalefser som anvist på pakken.

Smør litt tomatsalsa i bunna av lefsen. Topp med varme linser.

Fordel mango- og koriandersalat over og pynt med syltet løk på toppen.

 

Vi håper du nyter denne fredagstacoen som vi har lært oss å elske her i Compass Group.

Oppskriften er utarbeidet av Espen Kihle Johansen, Menu Manager i Culinary Team.

 

Del Via: