Irene er årets kvinneforbilde 2019

- For meg så er det teamwork og trivsel som er det viktigste, sier Irene Dale, kjøkkensjef på Langkaia og årets kvinneforbilde i Compass Group.

«En flott leder», «En god sjef og venninne» og «Hun er så flink og snill med alle rundt seg» er setninger som ble nevnt da Irene ble stemt frem som årets kvinneforbilde i Compass Group. At hun brenner for jobben er det ingen tvil om, men kokk ble hun ved en tilfeldighet.

Skulle egentlig bli teknisk tegner

-Jeg ville egentlig bli teknisk tegner, men kom ikke inn på førsteinntaket så jeg startet på kokkeskolen i stedet. To uker senere kom jeg faktisk inn på teknisk tegning allikevel, men da hadde jeg allerede kjøpt bøker og utstyr så da fortsatte jeg på kokkelinja, smiler Irene.

At hun endte opp som kokk er hun godt fornøyd med. Hun trives å jobbe med mennesker og mat, og det er tydelig at kollegaene hennes også er godt fornøyd med valget hennes, når vi leser alle de hyggelige tilbakemeldingene etter kåringen.

-Man må å ha det litt gøy i hverdagen. Det gjør jobben så mye mer artig.

-Vi er ett team, uansett om man jobber på kontoret eller ute i kantinene så skal man jobbe mot det samme målet, sier Irene som mener at en felles forståelse for hverandres utfordringer i hverdagen er viktig i et stort selskap som Compass Group.

Roser kollegene

Irene husker ikke helt eksakt når hun begynte å jobbe for Compass Group og Eurest, men hun husker at hun hjalp til med åpninger. Dette er noe hun fortsatt gjør i ny og ne sammen med implementeringsleder Monika Hovi.

-Jeg har alltid beundret Monika og likt å jobbe med henne. Hun står på for alle, og det var hun som fikk min stemme som årets kvinneforbilde.

Mye moro og egen vegetardag

-Man må å ha det litt gøy i hverdagen. Det gjør jobben så mye mer artig. Gjengen på Langkaia synes det er gøy å prøve nye ting og har i det siste eksperimentert med vegetarretter til glede for kantinens gjester.

-Det er moro å se at mange av de gjestene vi aldri trodde ville velge vegetarmat nå etterspør det, sier Irene med et glimt i øyet.

Vegetarrettene har blitt så populære at de skal ha en egen vegetardag 20.mars. Irenes kunnskap rundt bruk av råvarer, samt matsvinn, gir undertegnede en god grunn til å besøke henne og resten av gjengen på Langkaia igjen om ikke så altfor lenge.

En stor gratulasjon går til Irene og alle de andre nominerte til årets kvinnedag!

Topp 10 årets kvinneforbilde 2019:

Irene Dale
Kristin Vold
Liv Asbjørnhus
Anita Vollan
Martina Pettersen
Ingvil Rasten Fongod
Marthine Skaug
Monika Hovi
Katrine Håvik
Irene Wisløff
Del Via: