Spisesteder og kaffebarer åpne for alle

Visste du at vi også drifter kommersielle kafeer og spisesteder? Her er noen av våre skjulte perler som du kan besøke året rundt.

Logo Kafé Å

Kafé Å finner du på Nasjonalbiblioteket ved Solli Plass. Et godt kjent sted blant Oslos studenter for sine lesesaler, men bør også besøkes for sine andre fasiliteter. På kafeen kan du nyte kaffen i lune og stille omgivelser. Blant velfylte bokhyller og flotte utsmykninger finner man roen til de gode samtalene. Nyt saftige kanelboller eller veganske brownies i de ærverdige lokalene med utsikt mot Solli plass, eller benytt deg av uteserveringen på gateplan for å få maks ut av sommersolen.

Afternoon Tea er tilgjengelig på forhåndsbestilling. Glem heller ikke å få med deg en av bibliotekets mange utstillinger, eller å la blikket fallet på de vakre, dekorerte trappeoppgangene i det vernede bygget. Ønsker du omvisning kan du melde deg på i resepsjonen.

Åpningstider: Kafé Å er åpen mandag-fredag kl. 9.00-19.00 og lørdag kl. 10.00-17.00. Hver søndag i desemeber: 12.00-17.00.

Du kan lese mer om Nasjonalbibliotekets tilbud og åpningstider på her 

 


Friends of Food på Media City Bergen huser både mathall, kafé og bar. I mathallen finner man noe for enhver smak. På Friends of Grill dufter det alltid av noe godt og saftig på grillen. Friends of Classics tilbyr klassiske retter og supper fra hele verden, mens man finner lekre sandwicher hos Friends of Bread. Ønsker man en sunn snack, eller noe fra det grønne hjørnet kan Friends of Greens friste med salater, ferskpresset juice og smoothies.

Bygget som huser Friends of Food er også en severdighet i seg selv. Bygget har rukket å bli et landemerke i Bergen, og godt kjent som hovedkvarter og et knutepunkt i verdensklasse for innovasjon og vitenskap for NCE Media, den norske medieklyngen. Her er det stadig vekk spennende arrangementer fra direktesendinger, workshops og tech talks.

Åpningstider: Friends of Food er åpen mandag til lørdag 10.30 – 15.00.

Følg Friends of Food på Facebook og på Instagram

Finn din favoritt i mathallen hos Friends of Food

Logo Sofienlund Spiseri

 

 

 

 

Orklas nye hovedkontor på Skøyen skjuler mye spennende og har du ennå ikke tatt turen innom bygget på Skøyen har du to smakfulle overraskelser som venter på deg. Kun to minutters gange fra togstasjonen finner du både en liten Kafé – Sofies Hjørne – og en koselig, kritikerrost restaurant – Sofienlund Spiseri.

Les om da Sofienlund Spiseri fikk full klaff i Finansavisens – «Får til det umulige».

Sofienlund Spiseri byr på hyggelig atmosfære i moderne lokaler. Dette er en hyggelig og uformell nabolagsrestaurant som passer perfekt både for lunsjen med vennegjengen eller middag med familien. Med utgangspunkt i globale smaker og lokale råvarer finner man retter på menyen for enhver smak fra kremet fiskesuppe, BBQ sandwich og okse carpaccio til saftige burgere og lekne pizzakombinasjoner. Spiseriet tilbyr også en delemeny med et utvalg av retter eller sesongens gryte som serveres på bordet.

Logo Sofies HjørneEr du lysten på en kaffe og noe godt å bite i er Sofies Hjørne et perfekt stoppested. Her får du alt fra lekre påsmurte baguetter, fristende bakervarer og flapjacks med sjokolade eller tranebær, til smoothies, iskaffe og is. På kafeen finner du også et lite Skafferi hvor du kan kjøpe utvalg av de siste Orkla-nyhetene.

Åpningstider Sofienlund Spiseri: Mandag klokken 11.00 – 16.00. Tirsdag – fredag 11.00 – 21.00 (kjøkkenet stenger 20.00).

Åpningstider Sofies Hjørne: Mandag-torsdag: 07.00-17.00 Fredag: 07.00 – 16.30

Du kan lese mer om tilbudet og åpningstider hos Orklakvartalet her

Følg Sofienlund Spiseri på Facebook

Søte fristelser på Sofienlund
Del Via:
Les også
Det spirer og gror i Kristins grønnsakshage
Høsten er høysesong for noen av de beste norske råvarene og i Kristins grønnsakshage bugner det.
En sjokoladedrøm
Etter at vår kjøkkensjef på Entra Posthuset var på konfektkurs i regi av Tine i vinter har han perfeksjonert kunsten å lage konfekt.
Spenstige smaker med Funky Fresh Food
Hvorfor er chili bra? Les mer om Chili, soya, umami og spreke fargekombinasjoner med Funky Fresh Food her