Presenterte arbeidet bak matleveransen hos Media City Bergen

2017-11-06
Compass Groups kommersielle og fleksible løsning på Media City Bergen var tema under Eiendomsmessen i Bergen. Vår strategiske kundedirektør Erik Mowinckel slo seg sammen med Entras Eiendomssjef Sturla Hjelmervik, og fortalte hvordan Compass Group gikk frem for å levere fremtidens «kantine» nå.

 

 

Nær 200 bransjefolk var til stede da Mowinckel og Hjelmervik beskrev den kommersielle kantineløsningen i Media City Bergen. Medieklyngen åpnet i august og er spekket med det siste innen teknologi. Blant leietakerne er noen av Norges fremste mediehus, og mest fremtidsrettede gründerfirmaer.

Hvordan finne et kantinekonsept som passer inn? Det var spørsmålet Entra stilte seg da de inviterte til anbudskonkurranse sommeren 2013. De planla å åpne fremtidens bygg i 2017, og ville ha fremtidens kantine som kronen på verket.

Kantine 2.0.

Løsningen ble en kombinasjon av torg og gatemat, med boder som deler kjøkken. Det har også bitt plass til en egen Food Truck. Menyen har utgangspunkt i Street Food, en trend som har kommet for fullt i 2017. Slik får vi et levende serveringstilbud, samtidig som leveransen blir mer miljøvennlig og bærekraftig.

I tillegg er hele første etasje åpen for bysbarn, turister og hvem det måtte være. Arealet fungerer som kantinen for de ansatte, men også som en kommersiell restaurant. I tillegg til en variert restaurantmeny, har vi åpnet Norges første Café Dallucci.  Dette er en kaffebar, og bar, med alle rettigheter.

Tilpasses enkelt arrangementer

I planleggingsfasen så vi at det var nødvendig å legge til rette for ulike bruksområder. Kantinen kunne ikke være et dødt område i timene utenfor lunsjtid. Arealet måtte kunne brukes. Til gruppearbeid blant studenter, pressekonferanser og fester.

Våre fagfolk jobbet derfor tett med klyngedeltagerne, Entras arkitekt og designerne i Interiørplan for å optimalisere arealforbruket i alle soner. Målet har vært å skape flerbruksrom, som lett kan tilpasses ulike bruk.

Og resultatet?

Media City og vårt tilbud, har nå vært åpent i litt over to måneder. Det er i full drift, men vi har ikke fasiten helt ennå. Vi er fortsatt på det stadiet hvor vi lytter, lærer og forbedrer. Men vi er stolte. For vi i Compass Group liker å tenke nytt og vi elsker mat!

En stor takk til Entra som utfordrer oss, og gjør oss til en bedre leverandør av måltidsløsninger og fasilitetstjenester. Takk også til Sturla Hjelmervik og Erik Mowinckel som brakte arbeidet bak Media City Bergen til live foran tilhørerne i Grieghallen 1. november.