3 måter å gi nytt liv til gammelt brød

Alle har opplevd å ha tørt brød liggende på benken. Oftest havner det i søpla, men halvgrovt eller fint brød kan forvandles til fristende desserter på disse tre enkle måtene.

1. Bær med kanelcrumble:

Ingredienser

500 gram frosne bær
4 spiseskjeer lønnesirup
150 gram fint eller halvgrovt brød
30 gram smør
Kanel etter smak.

Fremgangsmåte:

  1. Bland de frosne bærene med lønnesirupen i en ildfast form
  2. Del brødet i grove biter. Kjør det i blender til «crumble»
  3. Stek brødet i pannen med smør og smak til med kanel.
  4. Fordel brødet over bærene og stek i ovnen  på 150C i 15 minutter

Serveres varmt med litt kvarg eller vaniljekesam.

2. Lønnesirupkrutonger

Ingredienser

150 gram fint eller halvgrovt brød
3 spiseskjeer lønnesirup
0,6 dl helmelk
40 g smør

Fremgangsmåte:

  1. Kutt brødet i terninger og legg de på et bakebrett
  2. Sett brødterningen i ovnen på 150C i 15 minutter.
  3. Pisk sammen smeltet smør, lønnesirup og melk
  4. Vend de varme krutongene i smørblandingen
  5. Legg krutongene tilbake i oven på et bakepapirdekket brett.
  6. Stek i 15 minutter eller til krutongene er sprø og gylne

3. Arme riddere med smak av vanilje

Ingredienser

5 skiver fint eller halvgrovt brød
3 egg

0,5 dl helmelk
1/2 spiseskje sukker
Vaniljeekstrakt

 

Fremgangsmåte:

  1. Pisk sammen egg, melk og sukker. Smak til med vaniljeekstrakt
  2. Dypp skivene i eggblandingen
  3. Stek i pannen på middels varme til skivene er gylne

Del og server varme

 

Del Via:

Se også

Pav Bhaji

Pav Bhaji en ypperlig måte å få brukt opp potetene fra gårdsdagens middag og grønnsakene som har blitt litt dvaske i grønnsaksskuffen.

Glutenfri bananpannekaker

Dette er en enkel oppskrift som gir nytt liv til gamle bananer – en råvare mange ofte glemmer på kjøkkenbenken. Disse pannekakene kan spises både til frokost, eller serveres som en dessert. Bruker man glutenfritt havremel har man også et fint glutenfritt alternativ.

5 matredder-tips – slik kaster du mindre mat

Følger du disse 5 tipsene fra Mette Nygård Havres lynkurs i matredding er du på god vei til å bli en matredder.