Pav Bhaji

Pav Bhaji en ypperlig måte å få brukt opp potetene fra gårdsdagens middag og grønnsakene som har blitt litt dvaske i grønnsaksskuffen. Med en base av løk, tomat, paprika og poteter kan du tilsette hva enn du måtte ønske av grønnsaksrester. Tilsett litt gurkemeie, chili og Pav Bhaji Masala og du har en smakfull resterett.

Ingredienser (serverer 4)

25 gram smør

125 gram løk

250 gram tomater

125 gram paprika

ca. 1/2 kg kokte poteter (du kan også bruke rester av potetstappe)

Blomkål, erter, gulrøtter (hva du måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet)

25 gram Ingefærpaste (eventuelt finkuttet ingefær)

25 gram hvitløkspaste (eventuell finkuttet hvitløk)

Krydder:  Gurkemeie

1 halv rød eller grønn chili (finhakket)

Pav bhaji masala (dette kan enten kjøpes i spesialbutikk eller lages hjemme)

Fersk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Kok opp reste-grønnsakene til de er møre og kan moses med en gaffel eller potetmoser og sett til side.
  2. Stek løken i smør og olje til den er myk
  3. Tilsett gurkemeie, ingefør, hvitløk og tomater. Kok til tomatene slipper væske.
  4. Tilsett paprika, pav bhaji masala og chili etter eget ønske. Stek til paprikaen er myk.
  5. Bland inn de moste grønnsakene og topp retten med litt finhakket koriander.

Serveres med brød, litt salat og lime.

Del Via:
Se også
3 måter å gi nytt liv til gammelt brød
Alle har opplevd å ha tørt brød liggende på benken. Oftest havner det i søpla, men halvgrovt eller fint brød kan forvandles til fristende desserter på disse tre enkle måtene.
5 matredder-tips – slik kaster du mindre mat
Følger du disse 5 tipsene fra Mette Nygård Havres lynkurs i matredding er du på god vei til å bli en matredder.
Glutenfri bananpannekaker
Dette er en enkel oppskrift som gir nytt liv til gamle bananer – en råvare mange ofte glemmer på kjøkkenbenken. Disse pannekakene kan spises både til frokost, eller serveres som en dessert. Bruker man glutenfritt havremel har man også et fint glutenfritt alternativ.