Matsvinn

Reduksjon av matsvinn er et stort fokusområde i Compass Group, både globalt og i Norge. Mål: 50 % reduksjon av matsvinn innen 2030.

Compass Group har vært med å utvikle svinnregistreringssystemet i Compliance by MAPAL og bruker systemet til å registrere hva vi kaster, hvor mye og hvorfor. Dette gir oss data som vi kan bruke til å gå inn i den enkelte kantine og se hvordan de kan jobbe bedre med verdikjeden. Compliance by MAPAL er i utgangspunktet et internkontrollsystem for mattrygghet. Du kan lese mer om hvordan vi bruker verktøyet i praksis her


Stop Food Waste Day er en internasjonal merkedag utviklet av Compass Group USA og Save the Food for å øke bevisstheten rundt matsvinn. Dagen markeres hvert år i løpet av den siste uken i april, som er Earth Week. I 2019 deltok over 10.000 enheter i 38 Compass-land i markeringen. Les om markeringen på MCB i Bergen her

Tøm buffeten-logo


Noen av våre kommersielle enheter er tilknyttet «Too good to go»-appen. Too Good To Go er en god, brukervennlig og gratis app som bidrar til å redusere matsvinn ved å selge overskuddsmat og varer før de går ut på dato.

Compass Group har latt seg inspirere av Too Good To Go» og kommet opp med to egne løsninger «Til overs, men like godt» og «Tøm-buffeten». «Til overs, men like godt» fungerer på samme måte som Too Good to Go, men er et internt tilbud for Compass kantinegjester. Med «Tøm-buffeten»- selger vi maten som har vært frembudt ved lunsjbuffeten samme dag, men som ikke er blitt spist/solgt under åpningstiden ved dagens slutt. På denne måten kaster vi mindre mat.

Les også

Matsvinn – «Hjelp oss å redde maten»
- Skal vi lykkes med å kutte matsvinn er vi nødt til å fokusere på folks holdninger. Det er en felles dugnad som må til for å lykkes, og alle kan være med og gjøre litt.
Les Mer
Enkle tiltak har gitt stor reduksjon av matsvinn på NHO
På NHO Møtesenter har de med enkle grep redusert matsvinnet fra møte- og konferansemat med hele 54 prosent siden oktober i fjor. Les hvordan her!
Les Mer
5 matredder-tips – slik kaster du mindre mat
Følger du disse 5 tipsene fra Mette Nygård Havres lynkurs i matredding er du på god vei til å bli en matredder.
Les Mer