Hvordan er det å jobbe med renhold offshore?

Mandag 2.desember er renholdernes dag! Vi ønsket å lære mer om hvordan arbeidsdagen til en offshore renholder ser ut og fikk æren av å prate med ESS ansatte Gisele Sydness og Gro Anita Klemetsdal

Gisele er fra Brasil og har jobbet som renholder, og i ESS, siden 2011. For henne starter arbeidsdagen i vaskeriet hvor de treffes for å sette igang vaskemaskinene og planlegge dagen.

Det beste med jobben er å se resultater umiddelbart, smiler Gisele. Her avbildet på Askepott.

-Siden vi jobber i team så går vi sammen hele tiden. Vi må derfor kommunisere og bli enig i hvordan dagens oppgaver skal fordeles. God planlegging er viktig, sier Gisele.

Varierte oppgaver

En renholder offshore har varierte og mange oppgaver. I tillegg til at fellesområder, messen og lugarer skal rengjøres, har de ansvar for vaskeriet. Her vaskes alt fra privat tøy og kjøkkenpersonellets uniformer til håndklær, mopper, dyner og puter.

– Jeg ser på jobben vi gjør som viktig både med tanke på trivsel for alle om bord og i forhold til hygiene, sier Gisele.

Tar vare på

Både i deres daglige arbeid, men også som en del av førstehjelpslaget, er renholderne en viktig part i å ivareta sikkerheten ombord. Da er det godt å ha en god renholdsleder i Gro Anita som er opptatt av å gjøre hver arbeidsdag best mulig.

Jeg har mange gode og flinke kolleger, sier Gro Anita. Her avbildet (t.v) med kollega Janne Karlsen som hun sier sprer mye glede.

Med en fartstid som renholder offshore siden 1984, og 15 år som renholdsleder, er hun en leder med god erfaring. Hennes arbeidsdag starter som regel på kontoret hvor hun lager lister til nye skift og ivaretar nyankomne.

-Jeg ser til at arbeidsinstrukser og prosedyrer er riktig til alle kommer ut. Jeg sjekker også om det kommer som ikke har vært hos oss før.  De som er nye må de følges nøye opp og tildeles en fadder, sier Gro Anita.

Tett på hverandre

Selv om Gro Anitas arbeidsdag starter på kontoret vil hun i løpet av en dag få brynet seg på varierte arbeidsoppgaver omkring på plattformen. Dette, samt at hun har mange gode og flinke kolleger trives hun godt med.

– Det som er spesielt med å jobbe offshore er at vi er tett på hverandre i 14. dager. Man får et spesielt forhold på både godt og vondt, mest godt, smiler Gro Anita.

Gisele stemmer i. – Vi blir som en liten familie, som lever sammen i 14 dager. Å skape et godt miljø er viktig for trivsel, og derfor er det ekstra viktig å være høflig og respektere hverandres måte å være på. Vi har ingen andre steder å gå tross alt, ler Gisele.

Faget renhold

Renholdsfaget utvikles stadig og Gro Anita er glad for at det brukes minst mulig kjemikalier og mikrofiberkluter, mens Gisele skryter av gode hjelpemidler. De er begge glade for at faget og renholderne blir hedret på sin egen dag.

-Jeg er veldig glad for at renholdere har fått sin egen dag, blir sett og forhåpentligvis mer respektert, avslutter Gro Anita.

Vi gratulerer Gro Anita, Gisele og alle andre renholdere med dagen!


Hva er Renholdernes dag?

Første mandag i desember er renholdernes dag. En dag hvor det markeres hvor viktig renholdernes arbeid er. Initiativet til renholdernes dag kom fra Ullevål sykehus i Oslo for atten år siden for å skape økt bevissthet rundt  viktigheten av renhold. Vi oppfordrer alle til å anerkjenne renholderne i sine bygg. Ikke bare i dag, men hver dag!

Del Via:

Les også

Et møte med renholderne på CatoSenteret

Vi tok turen til vakre Son og CatoSenteret for å hedre renholdsteamet, representert av Gosia Misiewich, Linda Orskaug og Anne Lahtela.

Renholds- og vaskeritjenester

Riktig renholdsløsning er viktig for helse, miljø og sikkerhet. Våre dyktige renholdere bidrar til et sunt inneklima og et godt arbeidsmiljø!

Vår leveranse offshore

Vi har nesten 50 års erfaring med mat og service offshore, og har alltid sikkerhet i fokus