Kokkekamp blant mestere – Compass Culinary Cup

Stemningen var magisk da representanter fra de 4 nordiske landene møttes til dyst i Nordic Compass Culinary Cup. Men, hvem vant?

Compass Culinary Cup er en intern kokkekamp som gjennomføres hvert år. Deltakerne får 30 minutter til å planlegge og lage en valgfri rett som imponerer dommerne og gir de en billett videre i konkurransen. I tillegg vet ikke deltakerne hvilke ingredienser de får å jobbe med før konkurransens start.

-Det er viktig at dere i dag med 30 minutter på dere gjør det enkelt. Fokuser på smak, bærekraft og sikkerhet. Og ha det gøy, oppfordret hoveddommer Kristine Hartviksen til deltakerne før konkurransens start.

Team Finland ved Mikko Hartikainen og Ranjit Gonsalves arbeidet med en knusende ro. Team Danmark ved Michael Lefevre og Jacob Bonne var raske i knivføringen og samarbeidet.

Deltakerne fulgte oppfordringen til punkt og prikke. Team Finland ved Mikko Hartikainen og Ranjit Gonsalves arbeidet med en knusende ro. Team Danmark ved Michael Lefevre og Jacob Bonne var raske i knivføringen og samarbeidet.

-Det var generelt høyt nivå både på smak og presentasjon. Heldige er de som spiser i en Compass Group personalrestaurant hver dag, sa Hartviksen etter konkurransens slutt.

Team Sweden gikk av med seieren 

Det ble til slutt Team Sweden ved Daniel Olsson og Jesper Wollberg Olofsson som gikk av med seieren. De får æren av å representere de Nordiske landene i den Europeiske Compass Culinary Cup i Brussel i Oktober.

-Det er utrolig kult å vinne, og gøy å se at man klarer å lage så god mat på så kort tid. Nå skal vi trene frem mot Brussel, smilte svenskene etter seieren.

 Norges lag ved Martin Knoph og Ravindra Shetty fra Eurest Konferanse & Selskap tok til slutt en sterk andreplass og gav svenskene hard konkurranse helt til siste slutt.

– Vi vil takke Compass Group som legger til rette for at kokker fra forskjellige land med samme lidenskap kan møtes og konkurrere. Vi gratulerer team Sverige med seieren og ønsker de lykke til i det europeiske mesterskapet. Vi er sikre på at de vil gjøre Skandinavia stolte, sa de norske guttene etter finalen.

Fantastisk Teamwork

Henrik Strinning, administrerende direktør i Compass Group Sverige skrøt av teamworket til det svenske laget etter seieren.

-De jobber i forskjellige byer i Sverige, men i dag så det ut som de hadde jobbet sammen hele livet! Vi har jobbet kontinuerlig med å øke kompetansen blant kokkene våre og det er gøy å se slike resultater. Jeg blir med til Brussel, smilte en stolt Strinning.

Vi gleder oss til å heie frem Jesper og Daniel i Brussel i morgen og håper de tar seieren med hjem til Norden!


4 kjappe med vinnerne – team Sweden:

Navn: Jesper Wollberg olofsson

Favorittråvare: Fisk

Favorittredskap på kjøkkenet: Skarp kniv

Beste matopplevelse: Da jeg var i Tyskland i en by som heter Erfurt, sto en fyr på gaten og solgte kebab, og det var fantastisk

Favorittrett: Alt fra det asiatiske kjøkkenet. Jeg elsker å lage sushi

 

Navn: Daniel Olsson

Favorittråvare: Rotgrønnsaker

Favorittredskap på kjøkkenet: Kniv

Beste matopplevelse: På en hvit guide-restaurant som serverte meg stekt abbor med bouillabaisse

Favorittrett: Fisk confit

 

 

 


Les mer om det norske laget her. Vi er stolte av gutta som kom seg helt til finalen og tok en sterk andreplass!

Del Via:

Les også

Ravi og Martin representerer Norge i Nordisk Compass Culinary Cup

11.september skal Eurest Konferanse & Selskap-kokkene Ravindra Shetty og Martin Knoph konkurrere mot lag fra Danmark, Sverige og Finland i Nordisk Compass Culinary Cup. Vinnerlaget vil få representere de nordiske landene i Compass Culinary Cup senere i år.

Anita skal lede Norges første landslag i Community Catering

Enhetsleder ved Eurests kantine på Spikerverket i Nydalen, Anita Stene (31), ble torsdag utnevnt som manager av Norges første landslag i Community Catering

Battle of the chefs – Compass Culinary Cup

With sharpened knives and ready to cook their hearts out representatives from the four Nordic countries met to compete in the Nordic Compass Culinary Cup. But, who won?