Ravi og Martin representerer Norge i Nordisk Compass Culinary Cup

11.september skal Eurest Konferanse & Selskap-kokkene Ravindra Shetty og Martin Knoph konkurrere mot lag fra Danmark, Sverige og Finland i Nordisk Compass Culinary Cup. Vinnerlaget vil få representere de nordiske landene i Compass Culinary Cup senere i år.

Til daglig jobber de erfarne kokkene på hvert sitt konferansesenter. Ravi på Christiania Qvartalet og Martin på Ingeniørenes Hus. Begge har lang erfaring fra en rekke spennende steder. Ravi har jobbet innenfor både det meksikanske, chilenske og indiske kjøkken i India, samt på et Four Seasons hotell hvor han lagde kontinentale retter.

-Jeg vil lære meg å lage sushi også.  Når jeg får tid, sier Ravi og ler.

Før Martin begynte å jobbe hos oss i januar i år bodde han 4 år i USA. Her jobbet han som kokk på et stort konferansesenter som kunne huse opptil 2000 gjester.

-Jeg laget typisk klassisk amerikansk mat med fransk vri. Vi tok inspirasjon fra sørstatene og det kreolske kjøkkenet, forteller Martin.

Samarbeider godt

Det er ikke tvil om at guttene tar med seg mye erfaring inn i konkurransen på fredag. På spørsmål om hva de tror er deres fordel ovenfor de andre lagene sier de seg begge enig i at det må være at de samarbeider godt. Før den norske finalen hadde de nemlig ikke laget så mye mat sammen.

-Vi har jobbet litt sammen på Christiania Qvartalet, men aldri stått sammen på kjøkkenet. Under konkurransen så ble vi fort enige og var gode til å komme opp med en plan, sier Martin, før han legger til – vi har jo ikke tid til å stå å krangle heller.

Ravi er enig med Martin, men mer vil ikke guttene avsløre om sine laghemmeligheter før onsdagens konkurranse. Vi gleder oss til å heie de frem mot de andre nordiske mesterne!


4 kjappe med Martin:

Favorittråvare: Sitron – det løfter alltid smaken

Favorittredskap på kjøkkenet: Kokkekniv – man kommer ikke langt uten

Beste matopplevelse: Jeg har hatt så mange at det er vanskelig å plukke ut en, men jeg bodde 6 måneder i Spania og hadde en del fine matopplevelser da. De har fantastiske råvarer, og så var det selvfølgelig en stor opplevelse kulturelt.

Favorittrett: Nordnorsk fiskesuppe.

4 kjappe med Ravi:

Favorittråvare: Potet – man kan gjøre så mye med den

Favorittredskap på kjøkkenet: Blender – it makes life so easy!

Beste matopplevelse: Det er vanskelig å velge en, men etter at jeg lagde Pav Bahji har jeg fått veldig mange positive tilbakemeldinger og en gjest har spurt om jeg kan lage Pav Bahji i bryllupet hennes. De husker ikke navnet på retten, men de sier alltid «den potetretten du lagde den dagen», smiler Ravi.

Favorittrett: Kori Gassi – en kyllingcurry fra Mangalore i sør-India. Jeg har ikke funnet et sted som lager den i Norge enda så jeg spiser det alltid når jeg er i India. Jeg må prøve å lage det en dag. De bruker en spesiell type chili som jeg må prøve å få tak i.

Om Compass Culinary Cup

Compass Culinary Cup er en intern kokkekamp hvor noen av de beste Compasskokkene går head til head i speed cooking. Her får kokker fra en rekke Compass-land teste sine kunnskaper i kampen om å bli den beste av de beste

Del Via:

Les også

Culinary Team

Vi har samlet noen av våre beste kokker i et eget Culinary Team. De møtes til inspirasjonskvelder- og turer, og bidrar i utviklingen av nye spennende menyer og konsepter.

Anita skal lede Norges første landslag i Community Catering

Enhetsleder ved Eurests kantine på Spikerverket i Nydalen, Anita Stene (31), ble torsdag utnevnt som manager av Norges første landslag i Community Catering