Månedens grønnsak: Kålrot

Månedens grønnsak i februar er kålrot. Kålroten er rik på C-vitaminer og kalles ofte Nordens appelsin! Perfekt i både stapper og råkostsalater.

Kålrot eller kålrabi er rik på kostfiber og C-vitaminer, og er også en god kilde til B-vitaminet folat. I Norge er det ikke tradisjon for å spise bladene, men disse kan spises. Kålrabistappe er en favoritt, blant annet til pinnekjøtt, men grønnsaken gjør seg også godt strimlet i råkost, til wok, eller ovnsbakt sammen med andre rotgrønnsaker. Kjært barn har mange navn og morsomme navn! I USA kalles kålrot Rutabaga eller Swedish turnip. I Nord-England er det kjent som snagger og i Skottland Neep. I en del regioner er turnip også vanlig å si for Kålrot, men dette relateres vanligvis til neper.

Visste du at…

… før var det tradisjon å lage Halloween-lykter av Kålrot i Skottland, Nord-England, Vest-England og Irland. Som vi alle vet ble Kålroten etter hvert erstattet med gresskaret, men vi beholdt det i maten!

Kok biter av kålrot med gulrot og litt potet. Mos det grovt med litt smør og smak til med salt og pepper så har du en super kålrabbistappe. Prøv også å bak det i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter med litt honning og rosmarin. Eller, test ut denne kålsalaten fra vårt ESS Culinary Team:

https://www.compass-group.no/kalsalat/

Kilder til fakta: Wikipedia og Rema1000

Del Via:

Les også

Månedens grønnsak: løk

Månedens grønnsak i november er løk! Løken er verdsatt både som smakstilsetter og for sine gode helseeffekter.

Månedens grønnsak: Rødkål

Månedens grønnsak i desember er rødkål! Et kjent og kjært innslag til julematen, men også perfekt for å gi farge i salater!

Månedens grønnsak: gulrot

Månedens grønnsak i januar er gulrøtter! Prøv vår gulrothummus for en sunn start på det nye året.