Månedens grønnsak: gulrot

Månedens grønnsak i januar er gulrøtter! Prøv vår gulrothummus for en sunn start på det nye året.

Gulrøtter er sunt, året rundt! Her i Norge er den i sesong fra juni til oktober, men gulroten holder seg godt i flere måneder hvis den lagres under de rette forholdene. Gulrot er med andre ord perfekt for en sunn start på det nye året.

Gulroten får sin farge fra betakaroten. Dette er også en av grunnene til at gulroten er så sunn, da betakaroten omdannes til vitamin A i kroppen vår. Gulroten inneholder også en rekke andre vitaminer, kalium, jern og masse fiber.

Gulrøtter kommer i alle størrelser, farger og fasonger. Det finnes sorte, lilla, gule og hvite gulrøtter! Først på 1800-tallet ble det populært å dyrke de oransje gulrøttene som vi kjenner best. De lilla gulrøttene ble tidligere brukt som fargestoff. Gulroten er med andre ord allsidig – også i matlaging. Den kan brukes rå, kokt, bakt, i supper og gryter, eller i wok. Vi anbefaler og også prøve den i vår gulrothummus eller lag frisk gulrotjuice.

Ha en fin og sunn start på det nye året!

Gulrothummus

Gulrot – og eplejuice

Kilder: Frukt.no og Coop

Del Via:

Les også

Månedens grønnsak: løk

Månedens grønnsak i november er løk! Løken er verdsatt både som smakstilsetter og for sine gode helseeffekter.

Månedens grønnsak: Rødkål

Månedens grønnsak i desember er rødkål! Et kjent og kjært innslag til julematen, men også perfekt for å gi farge i salater!

Jordbær – et saftig stykke Norge

Jordbæret er forbundet med nytelse og velstand. Aller best nyter vi det når de norske bærene kommer i butikken.