Nudging Day – vi gir deg en dytt!

For å gjøre våre gjester oppmerksomme på sunne alternativer viderefører Compass Norge konseptet "Nudging Day", hvor vi gir gjestene en vennlig dytt i en sunnere retning.

Nudging Day er Compass Norge sin sunne matdag, hvor vi ønsker å dytte gjestene våre i retningen av et sunnere matvalg.
Å «nugde» betyr å gi gjesten en vennlig dytt i riktig retning, og vise at det går an å velge sunne alternativer som er bra for helsen og bra for miljøet.

Vår oppgave er å presentere fisk, vegetarretter, salat og frukt i våre kantiner, slik at gjestene foretrekker disse alternativene.

I vår berøringsfrie salatbar finner du salater med tilbehør som sikrer deg et sunt og energirikt pusterom i arbeidsdagen. Og i vår berøringsfrie buffet får du ferdigporsjonerte varmretter attraktivt presentert sånn at den sunne retten blir den foretrukne.

Gjester velger mat raskt, intuitivt og instinktivt. Derfor kan en dytt fra oss, føre til noe nytt for deg.

Håper det smaker!

Nudging Day er et konsept vi tar med oss videre fra FS og inn i Compass Group. Vi håper gjestene setter pris på å bli gjort oppmerksomme på gode og sunne alternativer. Ikke bare på denne dagen, men kanskje også utenom.

 

Vårt matfaglige team har satt sammen denne spennende oppskriften for oss:

RØDKÅL- OG RØDBETESALAT MED SYLTET LØK

Rødkål- og rødbetesalat: 

0,25 stk Rødkål 

2 stk Rødbete (Sous vide)/ kokte. Fås kjøpt i grønnsaksdisken. 

1 stk Rødt eple 

 

Dressing: 

2 ss Rødvinseddik 

1 ss Flytende honning 

2 ss God olivenolje 

3 g Bladpersille/ flatpersille 

Salt og pepper etter smak 

 

Syltet løk: 

3 ss Sukker 

3 ss Rødvineddik 

1 stk Rødløk 

 

Tilberedning: 

Salaten: 

Rødkål snittes i tynne strimler. Bruk gjerne en ostehøvel eller en mandolin om du har. 

Kokte rødbeter (Sous vide) kuttes i terninger eller strimler. 

Epler kuttes i små terninger. 

 

Dressingen: 

Bland sammen ingrediensene til dressingen i en bolle. 

Hakk bladpersille og bland inn i dressingen. 

Vend dressingen inn i rødkålsalaten. 

Smak til med salt og pepper. 

 

 

Smelt sukker forsiktig i en kjele til lys karamell. 

Hell på rødvinseddik og kok ut sukkeret. 

Tilsett rødløk kuttet i tynne ringer eller halvmåner. 

La løken trekke i eddikblandingen til løken er myk. 

 

Avkjøles og fordeles overs salaten ved servering. 

Del Via:
Aktuelt
4 råd mot et sunnere og mer bærekraftig 2019
Ordet mat-redder ble nr. 6 på Språkrådets 10-på-topp liste til årets ord 2018. Det synes vi er topp, og vi har latt oss inspirere til å dele 4 råd mot et sunnere, mer bærekraftig og praktisk 2019.
Det spirer og gror i Kristins grønnsakshage
Høsten er høysesong for noen av de beste norske råvarene og i Kristins grønnsakshage bugner det.
Med sunnhet på menyen
Et variert kosthold er viktig for en sunn folkehelse. I Compass Group jobber vi for å sikre et variert og næringsrikt innhold i våre menyer