Hvit fisk passer året rundt og mange av våre fiskeoppskrifter er perfekte til både kveite, skrei og for eksempel hyse. Du trenger ikke binde deg til en type fisk. Vær kreativ og finn din egen vei.
Se gjerne i torskefamilien etter fisk som passer ekstra godt til denne retten.
Her har vi satt sammen en deilig rett basert på skrei (du kan gjerne også bruke kveite, som på bildet).
Skrei
4 porsjoner skreifilet uten skinn (ca 150 g per porsjon)
2 ss olivenolje
1 ts salt
¼ ts sort grovmalt pepper
1 ss smør
Brunet soyasmør
½ pk smør
1 dl soyasaus (gjerne glutenfri)
Salat
1 pk salatblanding lux eller salatmix (ca 250 gr)
1 pk ruccola
3 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 knivspiss salt
Garnityr
1 ss finhakket bladpersille
1 ss finsnittet gressløk
Tilberedning
1. Sett smør til bruning i kjelen på middels varme. Følg med på smøret og ta det av varmen når det begynner å få en nøttebrun farge. Tilsett soyasaus.
2. Drypp litt olivenolje på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Stekes gyllen i panne. Ha litt smør i panna mot slutten av steketiden. Øs over fisken.
3. Rens og vask salat. La vannet renne godt av. Vend salaten i olivenolje, sitronsaft og salt. Anrett på tallerken.
4. Anrett fisken på tallerken og øs over soyasmør