Skrei «Japonaise» med brunet soyasmør

Mange av våre retter passer godt til flere forskjellige typer fisk. Kveite og skrei overlapper hverandre i mange gode retter!

Hvit fisk passer året rundt og mange av våre fiskeoppskrifter er perfekte til både kveite, skrei og for eksempel hyse. Du trenger ikke binde deg til en type fisk. Vær kreativ og finn din egen vei.

Se gjerne i torskefamilien etter fisk som passer ekstra godt til denne retten.

Her har vi satt sammen en deilig rett basert på skrei (du kan gjerne også bruke kveite, som på bildet).

Skrei

4 porsjoner skreifilet uten skinn (ca 150 g per porsjon)

2 ss olivenolje

1 ts salt

¼ ts sort grovmalt pepper

1 ss smør

Brunet soyasmør

½ pk smør

1 dl soyasaus (gjerne glutenfri)

Salat

1 pk salatblanding lux eller salatmix (ca 250 gr)

1 pk ruccola

3 ss olivenolje

1 ss sitronsaft

1 knivspiss salt

Garnityr

1 ss finhakket bladpersille

1 ss finsnittet gressløk

Tilberedning

1. Sett smør til bruning i kjelen på middels varme. Følg med på smøret og ta det av varmen når det begynner å få en nøttebrun farge. Tilsett soyasaus.

2. Drypp litt olivenolje på fiskestykkene og krydre med salt og pepper. Stekes gyllen i panne. Ha litt smør i panna mot slutten av steketiden. Øs over fisken.

3. Rens og vask salat. La vannet renne godt av. Vend salaten i olivenolje, sitronsaft og salt. Anrett på tallerken.

4. Anrett fisken på tallerken og øs over soyasmør

Del Via:

Aktuelt

Brandade på torsk eller lutefisk

For de av dere som har fisk som tradisjon er det naturlig å tenke på fiskegrateng. Sammen med restene av kokt potet kan du i stedet lage nydelig brandade poteter.

Laks Ponzu

Laksen en fantastisk råvare som vi i Norge like gjerne nyter rå så vel som kokt, stekt og røkt. Her kan du se en av våre populære lakseoppskrifter - Laks Ponzu.

Ovnsbakt skrei i sesong

Sesongens ovnsbakte skrei, servert med salat av savoykål, smørsaus og småpoteter.