Egg florentine

Imponer med posjerte egg i denne retten som stammer helt tilbake til Renessansen.

Ingredienser:

1 skive Surdeigsbrød
10 g Smør

1 stk. Egg
1 ss. Hvitvinseddik

60 g Spinat

45 g Smør
1 stk. Eggeplomme
0,5 ts. Dijonsennep
Saft av sitron

Cayenne pepper

Tilberedning:

Brødet:
Kutt skiver av godt surdeigsbrød. Smør begge sider med smør.
Ristes i pannen til de er gyllenbrune.

Spinaten:
Sauter (Steke uten å brune) spinaten i pannen med litt smør.
Krydre lett med salt og pepper.

Hollandaise saus:
Smelt smør i en gryte på svak varme. La stå litt i kjelen til bunnfallet legger seg.
Pisk sammen eggeplomme og sennep over vannbad til den er luftig.
Spe forsiktig med klaret smør. Om sausen blir for tykk, justeres den med noen dråper vann.
Smak til med salt, pepper og saft av sitron.

Posjert egg:
Kok opp vann i kjelen sammen med litt eddik.
Bruk en skje eller egnet redskap og skap en «virvel» i vannet ved å røre rund i kjelen langs kantene.
Slå hull på egget, og legg de forsiktig ned i midten av kjelen. Hjelp til å forme eggehviten rundt plommen. Koketid ca. 5-6 minutter. Ta egget opp med en hullsleiv.

Servér:

Legg skiven med brød på tallerken og fordel spinaten over.
Legg på det posjerte egget.
La hollandaise sausen renne over egget og ned på spinaten.
Dryss over litt cayennepepper til slutt.

Del Via:

Les også

Breakfast Burrito med chorizo og salsa

Tortilla igjen fra fredagstacoen? Lag en saftig breakfast burrito

Surdeigsblings med røkt laks og estragon-eggerøre

Eggerøre og laks er alltid en slående kombinasjon. Tilsett estragon for herlig smak

Glutenfri bananpannekaker

Dette er en enkel oppskrift som gir nytt liv til gamle bananer – en råvare mange ofte glemmer på kjøkkenbenken. Disse pannekakene kan spises både til frokost, eller serveres som en dessert. Bruker man glutenfritt havremel har man også et fint glutenfritt alternativ.