– Jeg gleder meg alltid til å dra på jobb

Møt Henrik - flyvert, sykepleier og vår resepsjonist på Ullevaal Hotell

– Folk er fantastiske, sier han smilende.

Han sitter i den nyoppussede resepsjonen til Ullevål pasienthotell, omgitt av pasienter, pårørende, og kolleger.

– Jeg liker kombinasjonen sykepleier og resepsjonist. Sykepleier og service, sier han, og forklarer: Det er mye ansvar i forhold til akutt beredskap, store og mindre situasjoner hvor det er greit med faglig bakgrunn.

Levende miljø

Henrik smiler lett, og har et øye på de rundt seg. En kollega hjelper en nybakt far med noen papirer, og renhold gir en beskjed.

– Det er ekstra gøy å være på jobb når alle lederne er her. Elisabeth tar tak, Wenche er løsningsorientert, og Marianne en solstråle. Da blir miljøet ekstra levende. Vi stiller spørsmål og finner små forbedringer. De er gode til å lytte, og gjøre positive endringer, sier han.

Samarbeid på tvers

På Medirest jobber det både sykepleiere, renholdere, kokker og andre fagpersoner. Det er fin flyt mellom de ulike jobbene som må gjøres, og det er tydelig at stemningen er god.

– Vi er avhengig av hverandre, og må samarbeide for at dagene skal gå opp. Vi respekterer hverandres fagområder, informerer hverandre, og holder oversikt. Hvor mange rom er for eksempel ledige fra morgenen av? Hvor mange blir ledige i løpet av dagen?

Et smil tilbake

Henrik forteller at folk er flinke til å ta ansvar, og si fra om det er behov for justeringer. Det er viktig at alle jobber mest mulig effektivitet, og leverer avtalt kvalitet.

– Og så er det viktig å ta ansvar for sin egen arbeidshverdag. Hvis man smiler og er på tilbudssiden, setter man en standard for dagen. Da blir man gjerne møtt med et smil tilbake, sier Henrik.

Henrik forteller at trygghet er viktig. Både at gjestene skal føle seg trygge, og at de som jobber der må føle seg trygge i rollen.

– Det gir energi, og overskudd så vi kan fokusere på, og se, menneskene rundt oss. For eksempel mens man gjør seg ferdig med en som skal sjekke ut. Når du da snur deg, med hele din oppmerksomhet mot nestemann i køen – ser dem, og gjør jobben ordentlig. Da blir opplevelsen positiv likevel, sier han.

Men hvordan er det egentlig å jobbe hos Medirest?

– Det er veldig hyggelig. Godt arbeidsmiljø, god stemning og utfordrende arbeidsoppgaver.

– Jeg gleder meg alltid til å dra på jobb.

Del Via:

Les også

Elisabeth Johansen er årets medarbeider 2019

En god medarbeider er for meg en trygg, positiv og blid person som evner å gi det lille ekstra av seg selv. Det skaper trygghet og trivsel på arbeidsplassen sier Elisabeth Johansen, årets medarbeider i Compass Group.

Ullevål Hotell

Ullevål Hotell er et pasienthotell, som også er åpent for andre reisende. Hotellet består av 131 rom, og ble pusset opp i 2018.