Månedens grønnsak: Beter

Månedens grønnsak i april er Beter! Denne grønnsaken er rik på både farge, smak og næring. Prøv den i lasagne eller hummus.

Beter kommer i gule, røde, hvite og polkafargede varianter. Rødbetene er en god kilde til antioksidanter, mens beter generelt er rike på kostfiber, og en god kilde til folat, kalsium og jern. Beter er søte i smaken og allsidig i bruk. Gule beter setter fin farge i supper, mens rødbetene gir en dyp rødfarge og smak i juice, smoothies og hummus.

Det ryktes at rødbetejuice har blitt svært populært blant idrettsutøvere, og også kan øke prestasjonen hos mosjonister, fordi de øker oksygenopptaket. Mer forskning må til, men kanskje man skal prøve litt rødbetejuice i vannflasken neste trening?

Mange kjenner rødbeten i syltet form, men fersk kan den bakes, stekes, spises rå i salater, gratineres, moses, lages til sprø betechips eller spises kokt med nypoteter, smør og gressløk.

Beter er tilgjengelig nesten hele året og nå i april er vi midt i sesongen. Prøv rødbeter i vår hummus eller lasagne med geitost!

Bon appetit!

https://www.compass-group.no/hummus-med-rodbeter-og-valnotter/

https://www.compass-group.no/rodbetlasagne-med-geitost/

Kilder: Bama Storkjøkken og Frukt.no

Del Via:

Les også

Månedens grønnsak: gulrot

Månedens grønnsak i januar er gulrøtter! Prøv vår gulrothummus for en sunn start på det nye året.

Månedens grønnsak: Kålrot

Månedens grønnsak i februar er kålrot. Kålroten er rik på C-vitaminer og kalles ofte Nordens appelsin! Perfekt i både stapper og råkostsalater.

Månedens grønnsak: pastinakk

Månedens grønnsak i mars er rotgrønnsaker og vi har valgt pastinakk! Pastinakken ligner på en hvit gulrot og kan brukes på samme måte som potet. Den er også næringsrik, god på smak og lett å så hjemme!