Månedens grønnsak: Sommerkål

Månedens grønnsak i mai er sommerkål! Sommerkål eller nykål er i sesong fra mai til juli så nå er det bare å knaske i vei.

Sommerkålen er knasende sprø med en mild kålsmak. Når den kokes kommer smakene og sødmen virkelig frem. Sommerkålen kan grilles, stekes, brukes i wok, kokes og dampes. Smørdampet sommerkål smaker himmelsk og Bama kommer med følgende råd:

Bruk en vid kjele med lokk, dekk bunnen så vidt med vann, én ss smør og dryss en grovskåret sommerkål over. Legg på lokk og damp på sterk varme i ett til to minutter. Den blir aller best om bladene fremdeles har litt av sprøheten igjen ved servering.

Man kan også ta sommerkålen på grillen i litt folie med smør og krydder. Eller som råkost i en coleslaw! Prøv offshore Bent sin variant i sommer og få i deg både C- og K-vimatimer, B-vitaminet folat og kostfiber.

Offshore-Bent sin coleslaw

Kilder: Bama

Del Via:

Les også

Månedens grønnsak: gulrot

Månedens grønnsak i januar er gulrøtter! Prøv vår gulrothummus for en sunn start på det nye året.

Månedens grønnsak: pastinakk

Månedens grønnsak i mars er rotgrønnsaker og vi har valgt pastinakk! Pastinakken ligner på en hvit gulrot og kan brukes på samme måte som potet. Den er også næringsrik, god på smak og lett å så hjemme!

Månedens grønnsak: Beter

Månedens grønnsak i april er Beter! Denne grønnsaken er rik på både farge, smak og næring. Prøv den i lasagne eller hummus.