Ronny Malmberg setter sikkerhet først

En god HMS-kultur kommer ikke av seg selv, den skapes og blir en del av den naturlige tankegangen i hverdagen til ansatte. Man må som leder ta ansvar, tilrettelegge og ha en positiv holdning til HMS, sier Ronny Malmberg, site manager hos Statnett Nydalen og vinneren av HMS-prisen 2019.

Ronny har lang erfaring fra Horeca og flybransjen. I 2011 begynte han å jobbe i Compass Group. Her har han nå blitt værende i nesten 8 år.

– For meg er Compass Group et fantastisk spennende selskap å få være del i. Det var utrolig hyggelig å vinne en pris som symboliserer arbeidsmiljøet vi har på Statnett SF, og jeg deler seieren med de utrolige flinke, initiativrike og positive kollegene mine der som bidrar til en god HMS-kultur, smiler Ronny.

Man bygger en god HMS-kultur sammen

Ronny blir beskrevet som en leder som ser sine ansatte, korrigerer hvis det trengs, alltid gir ros og tar seg tid til en prat. For Ronny er det viktig å bygge HMS-kultur, og han motiverer til et godt arbeidsmiljø. Dette vises blant annet i et stabilt sykefravær på hans enhet.

-At ansatte skal ha en trygg og sikker arbeidsplass er for meg en selvfølge.

Bilde av Compass Groups administrerende direktør Kathinka Friis-Møller og Ronny Malmberg på Eurests Vårfest 2019
Jeg deler seieren med de utrolige flinke, initiativrike og positive kollegene mine der som bidrar til en god HMS-kultur, sier Ronny. Her med administrerende direktør Kathinka Friis-Møller

Som ledere må vi ta ansvar for å tilrettelegge for en god HMS-kultur, men med et brett spekter som skal dekkes innenfor HMS er ikke dette lederens ansvar alene, her må alle medvirke og bidra for å skape en god og sunn kultur, sier Ronny.

Han avslutter med noen gode tips til hvordan andre ledere kan gjøre HMS til en naturlig del av arbeidshverdagen:

-Vær aktiv i kulturbygning, følg opp avvik, ta del i HMS-arbeid og ikke minst; gå foran som et godt eksempel.


I Compass Group setter vi sikkerhet først i alt vi gjør. HMS-prisen er en anerkjennelse til en enkeltperson, skift eller enhet som viser holdninger til HMS som skiller seg positiv ut og bidrar til et godt arbeidsmiljø med fokus på å redusere skader og fravær. Les mer om HMSK i Compass Group her.

Del Via:

Les også

Elisabeth Johansen er årets medarbeider 2019

En god medarbeider er for meg en trygg, positiv og blid person som evner å gi det lille ekstra av seg selv. Det skaper trygghet og trivsel på arbeidsplassen sier Elisabeth Johansen, årets medarbeider i Compass Group.

Cathrine er best på HMS 2018

- Det var veldig hyggelig, sier Cathrine om den høythengende prisen som deles ut en gang i året. Hele æren vil hun imidlertid ikke ha.

HMSK – sikkerhet først

Compass Group er en foregangsbedrift innen HMSK-arbeid for vår bransje, og setter alltid helse og sikkerhet først.