Spenstige retter til verdens eggdag

Vi spurte vår menyplanlegger Espen og konseptutviklingskokk Marius om noen spennende oppskrifter til eggdagen, og de leverte!

Egg er en viktig proteinkilde over hele verden, og har en rekke egenskaper i matlaging. Det kan blant annet brukes til å heve, tykne, binde, glanse bakst og absorbere fett. I tillegg inneholder det en rekke vitaminer og mineraler. Deriblant vitamin A, B, D, E og K, og jern, kalsium, natrium, kalium magnesium, fosfor, sink og selen. Egg er også et kjent og kjært innslag til helgefrokosten. Prøv noe nytt denne helgen med disse oppskriftene:

Egg florentine

Surdeigsblings med røkt laks og estragon-eggerøre

Breakfast Burrito med chorizo og salsa

Del Via:

Les også

Jakt handler om så mye mer enn bare å felle et bytte

For Espen Kihle Johansen handler jakt om å ta del i en matreise – fra jakt til ferdig middagsrett.

3 måter å gi nytt liv til gammelt brød

Alle har opplevd å ha tørt brød liggende på benken. Oftest havner det i søpla, men halvgrovt eller fint brød kan forvandles til fristende desserter på disse tre enkle måtene.

Pannestekt Tiur

Med selleripuré, rosenkål, kantareller, syltede valnøtter, viltkremsaus og perlepotet.