Spenstige retter til verdens eggdag

Den andre fredagen i oktober markeres World Egg Day, eller verdens eggdag. Vi spurte vår menyplanlegger Espen og konseptutviklingskokk Marius om noen spennende oppskrifter til eggdagen, og de leverte!

Egg er en viktig proteinkilde over hele verden, og har en rekke egenskaper i matlaging. Det kan blant annet brukes til å heve, tykne, binde, glanse bakst og absorbere fett. I tillegg inneholder det en rekke vitaminer og mineraler. Deriblant vitamin A, B, D, E og K, og jern, kalsium, natrium, kalium magnesium, fosfor, sink og selen. Egg er også et kjent og kjært innslag til helgefrokosten. Prøv noe nytt denne helgen med disse oppskriftene:

Egg florentine

Surdeigsblings med røkt laks og estragon-eggerøre

Breakfast Burrito med chorizo og salsa

Del Via:
Les også
Jakt handler om så mye mer enn bare å felle et bytte
For Espen Kihle Johansen handler jakt om å ta del i en matreise – fra jakt til ferdig middagsrett.
3 måter å gi nytt liv til gammelt brød
Alle har opplevd å ha tørt brød liggende på benken. Oftest havner det i søpla, men halvgrovt eller fint brød kan forvandles til fristende desserter på disse tre enkle måtene.
Pannestekt Tiur
Med selleripuré, rosenkål, kantareller, syltede valnøtter, viltkremsaus og perlepotet.